Ağaoğlu’nun Santrali Köylüleri Bezdirdi

Ağaoğlu’nun Santrali Köylüleri Bezdirdi

Ünlü İşadamı Ali Ağaoğlu’nun veliahtı Alican Aliağaoğlu tarafından, Gümüşova’da kurulan biyokütle tesisi nedeniyle Adaköy sakinleri 2 yıldır uyku uyuyamıyor. 2018’den bugüne dek fabrikanın sesi nedeniyle huzur bulamadıklarını belirten köy halkı, sorunun çözülmediği takdirde tesisi köylerinde istemediklerini ifade ettiler.

Veliaht Ağaoğlu, Gümüşova  Adaköy’de 2018 yılında, “Biyokütleden Buhar ve Enerji Üretimi Projesini hayata geçirmiş, orman atıkları, fındık kabuğu, çay çöpü ve pirinç kavuzunu ısı ve elektriğe çevirecek biyokütle tesisi kurmuştu.

2018’de kurulan tesisi deyim yerindeyse çevre köylülerini canından bezdirdi. Nedeni ise, gece gündüz tesisten insanları rahatsız edecek derecede çıkan ses.

Geçtiğimiz 2019 yılında da çıkan sesten rahatsızlık duyduklarını belirten köylüler, köy muhtarına giderek sorunlarını dile getirmiş, muhtar ise 2019 yılına kadar bu sorunun halledileceğini ifade etmişti. Ancak muhtarın bu söylemlerine rağmen çıkan ses 2 yıldır köy halkını rahatsız etmeye devam ediyor.  

Sadece Adaköy’ü değil Gümüşova ile Çilimli arasındaki en az 15 köyü etkileyen tesis, sürekli buhar salmak sureti ile desibeli yüksek ses yayarak köylüleri rahatsız ediyor.

Adaköy sakinleri, özellikle hasta yaşlılar ve çocukların geceleri de devam eden ses yüzünden uyuyamadığını dile getirmişlerdi.  

Köylüler, 2 yıldır çözülemeyen ses sorununun ilerleyen günlerde de çözüme kavuşmaması halinde tesisi Adaköy’de istemediklerini de dile getirdiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
1.03.2020
00:00

Fabrika kurulurken kimse itiraz etmedimi, edildiyse nasıl olduda faaliyete geçti, itiraz edilmesiyle şimdi neden rahatsız oluyorsunuz, bunlar basit meseleler değil, adam yatırım yapmış, eğer birileri bir şekilde yapılmasına göz yumduysa bilen varsa ortaya çıkmalı. Birilerinin birilerine kıyağı sonunda yapılmıştır, çileyi vatandaş çeker durur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,28
kıyağın sonunda çileyi vatandaş çeker


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.