Geçmişi araştıracaklardı yasallığını tartışıyorlar

Geçmişi araştıracaklardı yasallığını tartışıyorlar

Düzce Belediyesi’nde geçmiş 5 yılı araştırmak için kurulan komisyon 3. Toplantısında çatlak verdi. Kuruluş aşamasında alkışlarla ıslıklarla kurulan komisyon daha ilk toplantılarında çalışma esasları hakkında uyuşmazlığa düştü. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri de yaptıkları basın açıklamasıyla komisyonun mevcut haliyle çalışması durumunda toplantılara katılmayacaklarını açıkladılar. 


Düzce Belediye Meclisi’nde İyi parti önergesiyle kurulan ve üyeleri belirlenen Düzce Belediyesi’nin geçmiş borçlarını araştırma komisyonu ilk toplantılarda çatlak verdi. Ağustos Ayı ilk oturumunda İyi parti tarafından önerge ile kurulması istenen Ağustos Ayı 2. Oturumunda ise kurularak üyeleri belirlenen komisyon kuruluşundan 1 ay sonra kamuoyu baskısı ile toplanmıştı. Yapılan ilk toplantıda Komisyon başkanlığına Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Hüdaver Gösterişli seçilmişti. Ancak komisyonun 3. toplantısında CHP’li meclis üyeleri Kudret Taş, Basri Karslıoğlu ve Emre Güleç komisyonun çalışmalarını CHP İl Başkanlığı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla değerlendirdiler. Komisyonun kuruluş aşlamasında bu güne kadar gelinen süreçleri de anlatan Kudret Taş; “İlk meclis toplantısında başkan seçimini yaptıktan sonra AK Partili komisyon üyeleri, komisyonun yasal olmadığını söylediler. Kanunen böyle bir komisyon kurulamayacağını dile getiren Ak Partili üyeleri yasal olarak kurulabileceğine ikna ettik. Ardından da bu komisyonun yasal belgelere ulaşamayacağını söylediler.

Teftiş kurulu ile birlikte çalışarak belgeleri alabileceğimizi söylememize rağmen engellemelerle karşılaşıyoruz. Bizde CHP Grubu olarak komisyon toplantılarına bu şartlar altında katılmama kararı aldık dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.