Güneş sözlü ve yazılı olarak cevaplayacağım demişti; yazılı olanı geldi

Güneş sözlü ve yazılı olarak cevaplayacağım demişti; yazılı olanı geldi

Düzce Belediyesinin Ağustos ayı birleşiminde İYİ Parti tarafından AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Meclis üyesi  Güler Güneş'e yönelik verilen yazılı soru önergesine, Güneş'ten yazılı cevap geldi. Güneş soru önergesinin ardından yazılı ve sözlü cevap vereceğim demişti ancak sözlü cevabı henüz vermedi.

Düzce Belediye meclisinde İYİ Parti Grubu tarafından Ağustos ayı meclis toplantısında AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Güler Güneş'e yönelik sorduğu önergeye Güler Güneş imzası ile  yazılı cevap geldi. Güneş İYİ Parti'nin soru önergesini madde madde yanıtladı.

İŞTE İYİ PARTİ GRUBUNUN YÖNELTTİĞİ SORULAR VE GÜLER GÜNEŞ'İN VERDİĞİ YAZILI CEVAP

1- Güler Güneş’in Düzce Belediyesi’ne ait Kadınlar Lokali’ne farklı günlerde giden kadınların “AK Parti Kadınlar Lokali burası mı?” sorusuna “evet burası” diyerek cevap verdiği doğru mu?

 Cevap: AK Parti Kadın kolları lokali burası mı? sorusuna ASLA "evet burası" şeklinde bir cevabım olmamıştır. Söz konusu lokal Düzce Belediyesi tarafından siyasi parti ve kimlik ayrımı yapılmadan tüm Düzceli kadınların kullanımına açık bir yerdir.

2- Bu lokalin genel giderleri ve içeride sunulan ürünlerin bedeli kim tarafından ödenmektedir?

Cevap: Kadınlar Lokalinin Gelir - Gider işlemleri Düzce Belediyesi tarafından yönetilmektedir. Ürünler lokalin kendi geliri ile alınmaktadır.

3- Bu lokalde çalışan kadınlara Güler Güneş’in “Size sorulduğunda gönüllü çalışıyoruz deyin. Ben sizi birkaç aya kadar belediye şirketlerine aldıracağım” dediği doğru mu?

Cevap: Önergede ifade edildiği şekilde bir konuşma hiçbir zaman olmamıştır. Zira Ayşe Kaya ve Sibel İlhan yıllardır bu lokalde çalışmaktadır. Asiye Kaymak ise TYP girişli çalışmaktadır.

4- Güler Güneş’in bu lokalde Ramazan ayında “Fazla mesailerinizi ben ayarlayacağım” dediği ve sonra “Ben cebimden mi ödeyeceğim” dediği doğru mu?

Cevap: Kadınlar Lokalinde Ramazan ayında çalışan iki personele iki farklı zamanda lokalin kazancından 700+700 toplam 1400 TL mesai ücreti ödemesi yapılmıştır. 

5-Güler Güneş'in aynı zamanda İHH Kadın Kolları görevi sebebiyle yaptıkları faaliyetlerde Belediyemize ait hanımlar lokali ve diğer imkanları kullandığı doğru mu? 

Cevap: İHH Kadın Kolları başkanlığından 2017 yılının HAziran ayında ayrıldım.

6- Güler Güneş’in emriyle erkeklerin Kadınlar Lokali’ne girmesinin yasak olduğunu bildiğimiz bu lokale Suriyeli, Iraklı ve Afgan erkeklerin girdiği doğru mu?

Kadınlar Lokalinin tüm Düzceli kadınların hizmetinde olması ve sosyal faaliyetler konusunda her kesime yardımcı olması sebebi ile birçok STK, kurum tarafından kullanılmıştır.

Lokal bugüne kadar;

KYK Öğrencileri kitap okuma etkinliği, Deniz Altı Derneği, Romanlar Derneği, Kent Konseyi Kadın Meclisi, STK Toplantıları, Hafızlar Derneği (EHAD), İHH Yetim çocuklara iftar, Nişan Kına, Doğum günü, Bebek Mevlüt'ü gibi hizmetlerde tüm vatandaşlarımıza kurumlarımıza hizmet vermektedir.

 

Kadınlar lokalinde, mesai saatleri dışında Ramazan ayına özel bu hizmet ayrım gözetmeksizin, Düzcede yaşayan ihtiyaç sahibi herkese verilmiştir. Herhangi bir ayrım yapılması söz konusu değildir.

7- Kadınlar Lokali’nin belediye tarafından denetlenip denetlenmediği öğrenmek istiyoruz.

CEVAP: Hanımlar Lokali Düzce Belediyesi tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. 

8- Güler Güneş’in kadın kollarından arkadaşı olan Emine Alkan isimli kadını belediye şirketlerinden birinde işe aldırıp İl Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı yaptırdığı doğru mu? Emine Alkan'ın "Kültür müdürülüğüne gelecek olan müdür imza için atandı asıl müdür benim, başkan beni tam yetki ile biraya yolladı" dediği doğru mu? Kültür Müdürlüğünde keyifi uygulama doğrumu?

CEVAP: Emine alkan bahsedildiği gibi müdür yardımcısı olarak değil, Düzce Belediyesine ait İNTAŞ A.Ş. yeni adı ile BELKA adlı şirkete büro personeli olarak alınımştır. Önergede yer aldığı şekilde bir görevi ve yetkisi bulunmamaktadır. İşe alım sürecinde dahlim yoktur.

 

 İlknur Bahar'ın maaş alıp almayacağı konusunda bir bilgim bulunmamaktadır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.09.2019
15:59

siyaseti iyi yaptığınızı sanıyorsunuz güler hanım ama yanlışınız var bu kadar yuvarlak verilmiş cevaplar ki artık kimse inanmıyor maalesef yazık benim partim kimlerin eline kaldı 2024 teki seçimler siz ve sizin gibilerin yüzünden kaybedilecek

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,20
qq
3.09.2019
15:35

Bunlarin hepsi ak artiyi bitirmek için calışıyor. Sayin belediye baskani bakanimizda ama farkin da ama değil o da aynı sekilde hareket ediyor. Belediyede işci cikarmayacagim diye işçiyi elinden gelen bezdirmeyi yapıyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,82
Akp?
3.09.2019
13:46

inandırıcı, ikna edici ve doyurucu bir cevap değil. Sembolik cevaplar, geçici cevaplar, herkesin kullandığı klasik cevaplar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,71
duzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.