Yeni dönemin ilk belediye meclisi yapıldı

Yeni dönemin ilk belediye meclisi yapıldı

Meclis üyelerinin yanı sıra belediye meclisinde grubu bulunan partilerin il başkanlarının ve partililerinde izlediği belediye Meclis oturumunda da MHP grubunun ittifaka sahip çıkması damgasını vurdu. Bütün grupların iyi niyet temennilerinde bulundukları yeni dönem ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP’nin dediği oldu.

Düzce Belediye Meclisi ilk toplantısını Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında yaptı. 31 meclis üyesinin tamamının bulunduğu ilk toplantında başkan vekilleri, katip üyeler, komisyon ve encümen üyeleri seçimleri yapıldı.

 

YENİ BAŞKAN ALKIŞLARLA SALONA GİRDİ

31 Mart seçimlerinin ardından Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü, Belediye Meclisi ilk toplantısına alkışlarla girdi. Meclis üyelerinin ayakta karşıladığı Dr. Faruk Özlü, toplantıyı izleyen bütün siyasi parti temsilcilerinin yoğpun alkışları arasında meclise girerek yerine geçti.

 

ERDOĞAN BIYIK, GRUBUNU YALNIZ BIRAKMADI

Mecliste grubu bulunan partilerin il başkanlarının hazır bulunduğu meclis toplantısına MHP Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık’ta katıldı. İzleyicilerin bulunduğu locada İyi Parti Mekez İlçe Başkanı Kadir Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ile birlikte oturan Erdoğan Bıyık’ın dikkatle meclis oturumunu izlemesi gözlerden kaçmadı.

 

 KATI ATIK BİRLİĞİ SEÇİMİ İTTİFAKA YAKIŞMADI

Komisyonların seçimlerinin ardından Birliklere üye seçimleri yapıldı. Katı Atık Birliği seçimlerinde AK Parti Erdem Akalın ve Nurullah Yıldız isimlerini önerdi. MHP grubu adına söz alan Ayhan Cicü ise daha önce Katı atık tesis çalışmaları yapan ve bu konuda deneyimli isimlerden MHP Meclis Üyesi Kemal Günaydın ismini önerdi. Bütün komisyon ve birliklerde AK Parti’li üyelere oy veren MHP, önerisi kabul edilmesini beklerken AK Parti kendi isimlerine oy vereceğini açıklayınca MHP grubu Kemal Günaydın ismini geri çekti.

 

HUZUR HAKKI ALMAYACAKLAR

Meclis oturumlarına katılan meclis üyelerinin Huzur Hakkı adı altında aldıkları parala bu dönemde alınmayacak. Oy birliği ile alınan karar gereği meclis üyeleri bu dönemde Meclis huzur Hakkı ücretlerinden vazgeçtiler. Gündemin 17. Maddesi olan Huzur Hakkı ücretinin belirlenmesi esnasında gruplar adına söz alan grup başkanları tek tek öneride bulundu. AK Parti, en az miktar verilsin derken, MHP grubu ise Plan Bütçe komisyonuna havale edilmesini teklif etti. İyi Parti ise ısrarla alınmasın teklifinde bulundu. MHP grubu da alınmasın önerisinde bulununca karar oy birliği ile alınarak Bu dönemde meclis üyeleri bu dönemde alacakları huzur hakkından vazgeçtiler.

 

CUMHUR İTTİFAKININ DEDİĞİ OLDU   

Seçimlerde mecliste bulunan ve çoğunluğu elinde tutan AK Parti ve MHP’nin Cumhur ittifakı ortaklığı ne derse o oldu. Buna göre oylamalar sonucunda;

Düzce Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mesut Sancaklı olurken 2. Başkan Vekili Güler Güneş oldu.

Meclis Katip üyeliklerine İlknur Bahar ve İlknur Yıldırım seçildiler.

Belediye encümenine ise Ahmet Çalışkan, Oya Kocaman ve Cemil Aksoy girdi.

 

Komisyonlarda ise

Plan Bütçe Komisyonuna AK Parti’den Bayram Ali Kubilay, Leyla Ağan, Burak Coşkun, İyi Parti’den Ender Çakar ve MHP’den Hakan Çetin

İmar Komisyonuna AK Parti’den Hasan Günden, Erdem Akalın, Nurullah Yıldız, İyi Parti’den Erkan Dinçer, MHP’den Kemal Günaydın

5 Yıllık İmar Komisyonu üyeliğine AK Parti’den Oya Kocaman, Murat Aydın ve Hasan Küçük, İyi Parti’den Mehmet Gönültaş ve MHP’den Hüseyin Çiftçi seçildi.

 

Belediye Birlikleri üyeliklerine ise AK Partili üyeler seçildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Celal Kasapoğlu asil üye olarak Murat Aydın Yedek Üye olarak,

Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği’ne asil Hüdaver Gösterişli, Leyla Ağan yedek Nurullah Yıldız

 Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’ne asil Mesut Sancaklı, Nurullah Yıldız, yedek İlknur Bahar, İlknur Yıldırım

Düzce İli Katıl Atık Birliği’ne asil Erdem Akalın, Nurullah Yıldız

Tarihi Kentler Birliği’ne asil İlknur Bahar, yedek Güler Güneş

Marmara Belediyeler Birliği’ne asil Güler Güneş, yeden Nurullah Yıldız

İpekyolu Belediyeleri Turizm Birliği’ne Güler Güneş, İlknur Bahar seçildiler.  

 

Haber: Tezcan Solmaz - Selçuk Akyol

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
12.4.2019
10:21

Gün olur devran döner! Bu kadar bencil adaletsiz olunmaz. Diğer yandan nedir bu kabulleniş ittifakın sallabaş üyeleri yakışanı yapsın Akp ye geçsinler.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,67
sedat


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.