Sancaklı’dan Akıl Almaz Çıkış; “Gündemimizde Yok”

Sancaklı’dan Akıl Almaz Çıkış; “Gündemimizde Yok”

İyi Parti grubunun Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Kadın Kolları başkanı Güler Güneş ile ilgili iddiaları bu oturumda da cevapsız kaldı. Güler Güneş, Eylül ayı ilk oturumuna da katılmadı.

Düzce Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumunda AK Parti Meclis üyesi ve AK Parti Kadın Kolları başkanı Güler Güneş ile ilgili soru önergesini meclise vermişti. Soru önergesinin verildiği oturumda konuşan Güler Güneş ise Ağustos ayı 2. oturumunda yazılı ve sözlü olarak cevap vereceğini söylemişti. Ancak cevap vermesi gereken oturuma katılmayan Güler Güneş ile ilgili İyi partinin verdiği soru önergesi de havada kalmıştı. Ümitler ise Eylül Ayı ilk oturumuna kalmıştı. Eylül ayı ilk oturumunda gözler Güler Güneş’i aradı. Ancak Güneş Eylül ayının ilk belediye meclis oturumuna da katılmadı.

İyi Parti grubu da oturumun sonunda Güneş’in vereceği cevapları Meclisi yöneten başkan vekili Mesut Sancaklı’ya sordu. Sancaklı ise gündem de olmadığını söyleyerek cevabın mecliste verilmeyeceğini, isteyen basın mensuplarının ise yazılı cevaplara ulaşabileceğini söylemesi akılları iyice karıştırdı.

İyi Parti Belediye Meclisi grubu Ağustos ayı belediye meclisi ilk oturumunda AK Parti belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Kadın Kolları Güler Güneş hakkında meclis genel kuruluna şaibelerle ilgili iddiaların cevaplandırılması hakkında soru önergesi vermişti. Verilen sorun önergesinde;

İddialarını meclise soru önergesi olarak sunan İYİ Partililer, soru önergesini de paylaştı. Önergede şu iddialar yer alıyor;

1- Güler Güneş’in Düzce Belediyesi’ne ait Kadınlar Lokali’ne farklı günlerde giden kadınların “AK Parti Kadınlar Lokali burası mı?” sorusuna “evet burası” diyerek cevap verdiği doğru mu?

2- Bu lokalin genel giderleri ve içeride sunulan ürünlerin bedeli kim tarafından ödenmektedir?

3- Bu lokalde çalışan kadınlara Güler Güneş’in “Size sorulduğunda gönüllü çalışıyoruz deyin. Ben sizi birkaç aya kadar belediye şirketlerine aldıracağım” dediği doğru mu?

4- Güler Güneş’in bu lokalde Ramazan ayında “Fazla mesailerinizi ben ayarlayacağım” dediği ve sonra “Ben cebimden mi ödeyeceğim” dediği doğru mu?

5- Güler Güneş’in emriyle erkeklerin Kadınlar Lokali’ne girmesinin yasak olduğunu bildiğimiz bu lokale Suriyeli, Iraklı ve Afgan erkeklerin girdiği doğru mu?

6- Kadınlar Lokali’nin belediye tarafından denetlenip denetlenmediği öğrenmek istiyoruz.

7- Güler Güneş’in kadın kollarından arkadaşı olan Emine Alkan isimli kadını belediye şirketlerinden birinde işe aldırıp İl Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı yaptırdığı doğru mu? Kültür Müdürlüğü’nde yapılan bu keyfi uygulamalar doğru mu?

Öte yandan, Kadınlar Lokali konusunun yanında Güler Güneş’in yakın arkadaşı olan ve kadın kollarında da beraber çalıştığı Emine Alkan’ı Belediye Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcılığı görevine getirilmesinde rol oynadığı da belirtilmişti.

Güler Güneş ise meclis oturumlarına katılmayarak soruları cevapsız bırakmayı tercih etti.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.