Başaran’dan Fındık Üreticilerine Uyarı

Başaran’dan Fındık Üreticilerine Uyarı

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran, Son yılların en düşük rekoltesinin gerçekleştiğini ve buna rağmen son günlerde fındık fiyatlarında düşüş yaşandığına dikkat çekti. Üreticilere fındıklarını düşük fiyattan satmamaları yönünde uyarıda bulunan Başaran, “Fındık fiyatının yükselmesi önlenemeyecektir” dedi.

Düzce’de fındık fiyatlarının serbest piyasada 24 liraya kadar düşmesine Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran’dan tepki geldi.

Son yılların en düşük rekoltesinin gerçekleşmesine rağmen fındık fiyatlarında düşüş yaşandığına dikkat çeken Başaran, yapılan algı operasyonlarına rağmen fındık fiyatlarının ilerleyen günlerde yükseleceğini söyledi.

“Fındık yok fiyatlar düşüşte”

Başaran sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Birkaç günden beri piyasaya fındık gelmediği ve fabrikalarda kırım bile olmadığı halde fındık fiyatlarında bir düşüş yaşanmaktadır.

Son yılların en düşük rekoltesinin gerçekleştiği bu yıl fındıkta yaşanan bu düşüş, önceden planlanmış bir algı operasyonudur ve sürdürülebilir değildir. Değişmeyecek bir gerçek var. Bu yıl dünyanın en büyük üreticisi olan Ülkemizde fındık yok. Alıcılar ihtiyaçlarını yine bizden, olmayan fındığımızdan olduğu kadarıyla karşılamak zorundadır. Fiyatlar en kısa sürede yükselecektir.

“Fındığımı 30 liranın altına satmıyorum deyin”

Fakat burada düşündürücü bir sorun daha var. Sosyal medyada fındık fiyatlarının düşmesini duyurmak için bir yarışın olduğunu üzülerek takip ediyorum. Değerli üreticilerimiz algı oluşturmak ve inandırmak böyle bir şey. Fındık fiyatının düştüğünü sosyal medyadan paylaşmak yerine fındığım 30 TL bu fiyatın altında fındık satmıyorum gibi paylaşımların olması gerekir.

“Fındık fiyatının yükselmesi önlenemeyecektir”

Fiyatın düştüğünü herkese duyurmak aceleciliği çok sağlıklı bir davranış değildir. Ayrıca bünyelerinde maaşlı olarak psikolojik danışman çalıştıran muhataplarımız bu paylaşım ve yapılan yorumlardan yeni kurgular ve politikalar üretmekte bir sonraki hamlelerini planlamaktadır. Piyasadaki bu kadar tellala, değnekçiye rağmen fındık fiyatının yükselmesi önlenemeyecektir.”

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.10.2020
17:45

Okullar acılacak diye vatandas findigını bozduracak diye fiyatları dusurduler ama fazla surmez yukseldigini gorecez

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,59
Sakin


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.