Mahkeme TABAŞ İhalesini İptal Etmedi

Mahkeme TABAŞ İhalesini İptal Etmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca Belediyesi Meclis Üyeleri Özgür Seçkin ile Ersin Gümüş tarafından, Akçakoca Belediye meclisince satışı gerçekleştirilen Değirmenağzı Tabaş Petrol  için yaptıkları  “ ihalenin iptali istemi”,  mahkeme tarafından reddedildi. Davaya bakan Bolu İdari Mahkemesi, oy birliği ile ihale sürecinin şeffaf olduğuna karar verdi.

CHP’li meclis üyeleri Özgür Seçkin ile Ersin Gümüş tarafından, Akçakoca halkının zarara uğratıldığı gerekçesi ile Bolu İdare Mahkemesine ihalenin iptali için yaptıkları başvuru ret edildi. Mahkeme heyeti oy birliği ile aldığı karada, ihale sürecinde hiçbir şaibeye rastlanmadığını ve her şeyin ihale kanuna uygun olduğu hükmüne vardı.

İhale sürecinin şeffaf bir şekilde yapıldı

CHP belediye meclis üyelerinin,   “bizim ihaleden haberimiz yoktu”  itirazını görüşen mahkeme, ihale sürecinin şeffaf bir şekilde yapıldığına hükmettiği kararın gerekçesinde…

 Halk Bank ile iki ayrı gayrimenkul değerlendirme şirketinden 3 ayrı ekspertiz raporu esas  alınarak, Tabaş Petrol’ün  3 milyon 900 tl değer üzerinden ihaleye çıkarıldığını, ihale ilanlarının yasaya uygun bir şekilde mahalli gazete ile Devletin Resmi Gazetesinde  ilan edilerek  yayınladığını söyledi.

Mahkeme heyeti,  ihale konusu taşınmazın muhammen bedelinin bilirkişilere gerekli incelemelerin yaptırılması süratiyle belirlendiğini ve ihalenin usulüne uygun olarak 2886 sayılı kanunda öngörülen şekilde ilan edildiğine karar verdi.

Dosya incelemesinde rekabeti engelleyici her hangi bir bulguya rastlanmadıkları gibi, yasada, koronavirüsle mücadele sürecinde ‘ihale yapılamaz’  diye özel bir maddenin olmadığını davacıların iddiaların havada kaldığını söyledi.

Belediye meclis üyeleri Özgür Seçkin ile Ersin Gümüş adına Azade Ay’ın davacı avukatı olarak yer aldığı dosyanın gerekçeli kararında, Pandemi sürecinin rekabet koşullarının oluşmasına iznin vermediği gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Bolu İdare Mahkemesi,  “ 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereğince kapalı zarf usulüyle satışının yapılmasına ilişkin dava konusu encümen kararında hukuka ve mevzuatlara aykırılık bulunmadığına oy birliği ile karar verilmiştir”  dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.