Ceneviz Kalesi Yolunda Çalışma Başlatıldı

Ceneviz Kalesi Yolunda Çalışma Başlatıldı

Akçakoca’nın en önemli turizm alanlarından biri olan tarihi Ceneviz Kalesi yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı. Bölgede incelemelerde bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, “Tek hedefimiz ve bütün çabamız ilçemizi modern bir ilçe konumuna kavuşturmaktır” dedi.

Batı Karadeniz’in İncisi Düzce’nin denize açılan yüzü Akçakoca’nın gözde turizm yerlerinden biri olan Ceneviz Kalesi yolunda asfaltlama çalışmaları başladı. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın girişimleri ile Düzce İl Özel İdaresi tarafından yürütülen asfaltlama çalışmaları bugün başladı.

 Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yasin Efe; ‘’ Kültür Bakanlığımız tarafından restorasyonu tamamlanan Ceneviz kalesinin ulaşım yolundaki eski asfalt ve parke kısımlarının asfaltlanması çalışması bugün itibari ile Düzce Özel idaresi önderliğinde başlamış olup, yaklaşık 2 bin 350 ton asfalt ile 1300 metre yol sıcak asfalt oluyor.Asfaltlama çalışmasının  yaklaşık 2 gün içerisinde bitmesi planlanıyor. Ara sokaklardaki içme suyu ile ilgili çalışmalar için gerekli izinler müzeler müdürlüğünden alınmıştır. Asfalt çalışmasının sonrasında ara sokaklardaki içme suyu çalışmaları tamamlanarak bu bölgedeki alt ve üst yapı çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz.’’ ifadelere yer verdi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, "Çalışmalarımız ilçemizin değişik bölgelerinde hızlı bir şekilde devam etmektedir. Sorunlarımız bir program dâhilinde ve aciliyet durumlarına göre belirlenmektedir. Ekiplerimiz mahallelerde asfaltlama ve kilit parke taşı çalışmalarına süratli bir şekilde devam etmektedir. Bugün itibariyle de, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz Düzce İl Özel İdaresi önderliğinde Kale yolunda asfaltlama çalışmalarına başlamıştır. Tek hedefimiz ve bütün çabamız ilçemizi modern bir ilçe konumuna kavuşturmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Akçakoca’mıza hayırlı olsun. " şeklinde konuştu.

Asfaltlama çalışmalarını Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz,  Fen İşleri Müdürü Yasin Efe ve daire amirleri yerinde incelerken Umut Işığı Gönüllü koordinatörü Nursen Yanmaz ve ekibi çalışanlara Akçakoca fındığı dağıttı.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.