Yaz Boyunca Yapılmayan Yolda Çalışmalar Bir Türlü Bitirilemedi

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü, yaz boyunca Akçakoca-Düzce arasında yol çalışması yapmayarak geçtiğimiz haftalarda yol yenileme çalışmasına başladı. Sabah saatlerinde iyice kilitlenen yolda esnaflarda iş kaybına uğradı. Esnafın iş kaybı yüzde 90’lara ulaşırken, yolun ne zaman bitirileceği ise bilinmiyor. 


D-655 Düzce-Akçakoca yolunda geçtiğimiz haftalarda Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından asfalt yenileme çalışmaları başlatıldı. İlk olarak Akçakoca istikametine yapılan yenileme çalışması 20 günde tamamlanarak yol kullanıma açıldı. Ekipler diğer şeritte de çalışma başlatarak, Beyciler ile Hamidiye arasını tek şeride düşürerek çalışmalara başladı. 20 gündür bölgede çalışmalar yapan ekipleri tüm asfaltı kazıdı ve yolda ki çökmeler sebebi ile yolu da kazdı. Yaklaşık 10 santimetre kazılan yolda ekipler çalışmalar yapmaya başlasa da sağanak yağış etkili olunca, yol çalışması durdu. Yaz boyunca herhangi bir çalışma yapılmayıp son bahar aylarında yol çalışması yapılmasına da bölge de bulunan esnaflar tepki gösterdi. 


 

“İş kaybımız yüzde 90’lara çıktı”
Bölgede yüzlerce esnafın bulunduğunu ve yolun 1.5 aydır tamamlanmaması sebebi ile esnafların iş kaybının yüzde 90’lara kadar çıktığını belirten Burhan Tutkun, “ 1.5 aydır bu çalışma var. Yapıldığında bitirilince çok güzel olacak. Güzelliklere karşı değiliz ama çok mağdur oldu buranın esnafı. Karayolları ekipleri başladı. Bir türlü bitmiyor. Karşı tarafın yol çalışması bitti ama orasının da trafiği bu tarafı kaldırmıyor. Tali yollardan çıkanlar çok zor durumda kalıyorlar. Yayalar zor durumda kalıyorlar. Bir an önce yapılırsa çok güzel olacak. Çok ağır gidiyor çalışmalar. Karayolları ile görüştük ama bir netice alamadık. Kiminle görüşeceğiz onuda bilemiyoruz. Kim sorumlu kim ilgili onu da bilemiyoruz. Yağmurlarda başladı. Esnaf gerçekten çok zor durumda. Malımız gelecek, yol bulup gelemiyor. Müşteri yol bulup gelemiyor. Çok zor durumdayız. Yüzlerce esnaf var burada. Herkes zor durumda. İşlerimiz yüzde 10’a kadar düştü” ifadelerinde bulundu.


Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nü ise telefonla arayarak işin bitirilme tarihini sorduğumuzda net bir cevap verilemedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.