Ben Siyasetçinin Temiz ve Ahlaklı Olanını Severim

Ben Siyasetçinin Temiz ve Ahlaklı Olanını Severim

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun, gazeteci Nevzat Cingirt’e yönelik maddi gücünü kullanarak siyaset yapmaya kalkışması sonrası gazeteciler tek yürek oldu. Gazetecilere parayla haber yaptıramazsın diyen Nevzat Cingirt, kızına verilen burs ücretinin tamamını Sarıoğlu’nun hesabına yatırdı.

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu geçtiğimiz gün hakkında yapılan haber sonrası, haberi gündeme getiren gazetecinin kızına verdiği destek bursunu sosyal medya hesaplarından kamuoyuna duyurdu.

Hakkında gündeme taşınan haber sonrası konuyla ilgili açıklama yapması beklenen AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunarak, gazeteci Nevzat Cingirt’in kızına burs verdiğini açıklamış ve açıklamasında “Kızına burs verirken iyiydik de şimdi mi kötü olduk” gibi çirkin ifadelerde bulunmuştu.

 

 

40 yıldır Düzce’de gazetecilik yaparak hayatını sürdüren ve yine aynı şekilde mesleği ilkeleri doğrultusunda kamuoyunu aydınlatmak amacıyla gündeme taşıdığı bir haber nedeniyle AK Partili Sarıoğlu tarafından saldırıya uğrayan Nevzat Cingirt için Düzce’de gazeteciler tek yürek oldu.

“Siyasetçilerin öncelikle temiz, ahlaklı, düzgün iş yapmalarını istiyorum”

Gazetecilere yapılan bu hakaretin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten basın mensupları, aralarında topladıkları parayı AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’na vermek üzere Nevzat Cingirt’e teslim ettiler. Kızına verilen burs ücretinin tamamını faiziyle birlikte Sarıoğlu’na teslim eden C

“Öncelikle bana gösterdiğiniz dayanışma için hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Konuyu biliyorsunuz, çok fazla uzatmaya da gerek yok. Akçakoca AK Parti İlçe Başkanı kendisiyle ilgili yaptığımız bir haberden ötürü habere cevap vereceği yerde, kendisi normal bir iş adamıyken, siyasetçi değil iken kızıma verdiği bursu gündeme getirdi ve bunu sosyal medyaya taşıdı. Bu nedenle siyasetçilerin öncelikle temiz, ahlaklı, düzgün iş yapmalarını istiyorum.

“Bu parayı Esvet Sarıoğlu’nun hesabına geçirdik”

Esvet Sarıoğlu tarafından verilen burs ücretinin tamamını kendisine teslim ettiklerini belirten Cingirt, “Benim kızım iki tane üniversite bitirdi. 8 yıllık öğrenim hayatının 5 yılını Eskişehir’de 3 yılını İstanbul’da geçirdi. Bu siyasetçi kardeşimiz, hala kardeşim diyorum kendisine kızımın 8 yıllık öğrenim hayatının içinde 14 ay kızıma burs adı altında para yatırmıştır. Faizlerle beraber hesaplattırdık toplam 2 bin 800 lira bu para arkadaşlar. Sizlerinde yardımıyla bu parayı Esvet Sarıoğlu’nun hesabına geçirdik. Ayrıca son kez şunu söylemek istiyorum, yine o konuşmasında benim insanlara şantajla, tehditle haber yaptığımı, para aldığımı ima ediyor” ifadelerinde bulundu.  

“İspatlarsa kalemimi kırarım”

Bu gününe dek hiçbir kurumu veya kişiyi tehdit ederek para talep etmediğini ifade eden Cingirt, böyle bir durumun varlığının ispatlaması halinde kalemini kıracağını dile getirdi. Cingirt konuşmasına şöyle devam etti:

“40 yıllık meslek hayatım boyunca Akçakoca ve Düzce’de beni bilen bilir tanıyan tanır. Meslek hayatım boyunca bir tane siyasetçi, bir tane iş adamı, bir tane kamu görevlisi, bir tane memur, esnaf veya herhangi biri Nevzat Cingirt beni tehdit etti, bana şantaj yaptı, benden şu parayı talep etti derse ben kalemimi şu anda burada kırıyorum. Bunu ispat ederse tabii. İspat etmezse kendisinin ne yapacağını çok merak ediyorum.

“Sağ elin verdiğini sol elin görmemeli”

Cingirt’e destek veren 40 yıldır Düzce’de gazetecilik yapan basın mensubu Tuncay Türkgülü ise yaptığı açıklamada, yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek şunları söyledi:

“40 yıldır Tuncay Türkgülü Sana karşı yapılan bu saldırıyı gazeteci arkadaşlarımın adına ve ayrıca etik olmayan davranışlar konusunda sana destek olmak için buraya geldik. Seni destekliyoruz. Sana karşı yapılan bu hareketin etik olmadığını belirtiyoruz ve bir ezikliğe bedel olduğuyla hep beraber karşı karşıya kaldık. Bu yüzden seni desteklemek için biz buradayız. Bundan bir ders çıkartılması gerekiyor. Atalarımız yapılan yardımda sağ elin verdiğini sol elin görmemesi lazım demişler.”

Gazeteci Nevzat Cingirt yapılan açıklamalar sonrası, bankaya girerek toplanan parayı Esvet Sarıoğlu'nun hesabına yatırdı. 

Düzce TV ailesi olarak basın mensuplarına yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.