AK Parti Millet İttifakı İle Mi Hareket Ediyor?

AK Parti Millet İttifakı İle Mi Hareket Ediyor?

Akçakoca belediye meclisinin düzenlediği olağanüstü toplantıda, Merkez camii altında kalan belediye mülklerinin Diyanet vakfına devri AK Parti, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin oylarıyla ret edildi. Her fırsatta Cumhur ittifakının önemine değinen İlhami Caboğlu’nun aksine hareket eden AK Parti ise Millet ittifakı ile birlikte red oyu kullandı.

Cami altında Kuran kursu olarak faaliyet gösteren alan ile kirada olan bir dükkanın ve bir de kıraathane olarak kiralanmış olan alanın belediye borçlarına karşılık kamu kurumlarına devredilmesi için yapılan meclis toplantısında Cumhur İttifakı’nın diğer partisi AK Parti’nin CHP ve İYİ parti meclis üyeleri ile birlikte hareket ederek ret oyu vermesi şaşkınlık yarattı.

BAŞKA İL VE İLÇELERDE YÜZLERCE BENZER UYGULAMA VAR

Türkiye’nin çok farklı bölgelerinde hangi partiden olursa olsun  belediyelerin benzer uygulamaları yaptığını ve hazineye olan borca karşılık mülkiyetindeki camiler, dini tesis olarak kullanılan binalar ile imarı cami olarak belirlenen arazilerin Hazine Bakanlığı'na belediye meclislerinin oy birliği ile devredildiğine dikkat çeken yorumcular, iş Akçakoca’ya gelince hemen ayrışma yaşanıyor değerlendirmesinde bulundular.

AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve SP… hepsi EVET dedi.

Son olarak geçtiğimiz Haziran ayında 1 milyar 600 milyon lira borcu bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi, vergi dairelerine olan borcunu mülkiyetindeki toplam 17 mekan  camiler, dini tesis olarak kullanılan binalar ile imarı cami olarak belirlenen arazileri Hazine Bakanlığı'na devrederek ödedi.

Söz konusu teklif, belediye meclisinde AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve SP’li meclis üyelerinin kararı ile oybirliği ile kabul edildi.

AK PARTİ MİLLET İTTİFAKI İLE Mİ HAREKET EDİYOR?

Her fırsatta Cumhur İttifakının önemine değinen MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun aksine AK Partili meclis üyeleri Millet ittifakında bulunan CHP VE İYİ Parti ile birlikte hareket ederek sunulan teklifi reddetti.

ÇAKIR'IN SÖZLERİNİ AKILLARA GETİRDİ

Söz konusu durum AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır’ın geçtiğimiz günlerde sarf ettiği sözleri akıllara getirdi. AK Parti İlçe kongresinde kürsüye çıkan Fahri Çakır, “Akçakoca Cüneyt Yemenici ile devam etseydi, hiçbir hizmet gecikmezdi “ ifadelerini kullanmıştı. Hem belediyeye hem de bununla birlikte Akçakoca halkına fayda sağlayacak bu teklifin reddedilmesi akıllarda soru işareti bıtaktı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
24.11.2020
14:37

SANKİ OY VERİLEN YERDE ÇOK HİZMET VAR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,91
GÜLÇİN


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.