İtfaiye Ekipleri Düzce TV'de Yaşananları Anlattı

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Manavgat ve Marmaris’te ki çalışmalarının ardından Düzce TV ekranlarına konuk olarak yapılan çalışmaları aktardı. 


Manavgat ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen yangın afetinin ardından bölgelere kısa süre içerisinde ulaşan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri bölgelerden dönmelerinin ardından Düzce TV ekranlarında Mehmet İbrahimoğlu’nun programına konuk olarak yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurdu. İlk olarak konuşan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, “ Müdahale personelimizden 60 kişi var. Hangisine sorarsam sorayım hepsi ben gideceğim diyor. Burada ki ekibi mağdur etmemek amacıyla bir ekip bıraktık. Gönüllü ve genç dinamik arkadaşlardan bir ekip kurduk. Başında Fatih Şakuç vardı. 14 gün boyunca onlar Manavgatta görev aldılar. Yavuz Gültekin oradaydı. İsa tekten, Hilali İnanç Tuncer, Nihat Yıldırım ve Fırat Bilgin görev alarak oraya gittiler. Biz bu tarz eylemlerde kendi hazırlığımızı yaparak Belediye Başkanımıza bilgiyi geçtik. Giresun selinde kendisine bilgi vermiştim. Çocuklar bana sormanıza gerek yok direk gidebilirsiniz demişti. Hazırlıklarımızı yaptık ve hemen çıkışımızı yaptık. Orman yangınlarında arkadaşlarımızın orada ki kullanacağı yangınlarda 20 metrelik hortumlar var. Onlara bol miktarda kullanabilecekleri hortum verdik. Arızalanırsa yedeklerini, uyku tulumlarını elbiselerini gibi herşeyini hazırlayıp veriyoruz. Giyecekleri kıyafetleri kime versek 5 dakika kimse giymez onu. Yangına dayanıklı kıyafetler var. Bu kıyafet yanmaz diyoruz. Ama ateşe maruz kaldığında yanmıyor. İçeriye ısıyıda almıyor. Kask çizme herşey öyle. Giydiğimiz kıyafet yangına dayanıklı. Çok uzun süre alevlerin içerisinde kalınca maruz kalınabilir. Düzce İtfaiyesi bu konuda profesyonel olduğunu görüyorum. Kendi evi gibi kendi malı gibi kendi canı gibi hareket ediyor personeller. Bu çocuklar vatanseverlik ruhlarını her zaman görüyorum. Bir değişime gidelim diyorlar. Ama oradakiler gelmiyor, buradakiler gitmek istiyorlar. Çok yoğun bir çalışma yaptılar. Böyle bir olayda Türkiye kenetlenmesi gerekiyordu. Arkadaşlarımda bana evet müdürüm birlik beraberlik gördük dediler. Zonguldak itfaiyesi ile omuz omuza müdahale ettiler” ifadelerinde bulundu.


Manavgattaki Orman Yangınına giden Yavuz Gültekin ise, “ Bu meslekte gönüllülük esas. Bu işten maaş alıyor olsakta bazı şeyler gönüllülük esassına dayanıyor. Herkes ailesinden fedakarlıkta bulunarak gönüllü olarak gittiler. İzmir itfaiyesinden Düzce İtfaiyesine tayin aldım. Gönüllü olarak yangın bölgesine giden ekiplerden birisiydim. Telefonun çekmediği çok fazla yerlerde çalıştık. Ama istirahat anlarımızda telefonun çektiği anlarda tanıdıklarımız ile haberleşmeye çalıştık. Ama elimizden geldiğince kimseyi merakta bırakmamak adına ulaşmaya çalıştık. Bu işin doğasında bu var. Asker cephedeyken ailesi meraktaysa bizde orada cephedeyiz” 


  “Düzce depremini yaşadım”
Düzce depremini burada yaşayanlardan biriyim. Bu tarz bi meslek yapmak için uğraştım. İtfaiyecilik nasip oldu. Düzce İtfaiyesi’nde stajımı yaptım. İzmir İtfaiyesine gittim. Oradan buraya geldim. Burada hizmet etmeye çalışıyorum şu anda.  

Bizim mesleğin zor tarafları var ama gönüllülük esası olan şey burada. Empati yeteneği de yüksek oluyor bu olaylarda. Kendiniz yaşıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz ve aynı zamanda o insanların yanında oluyorsunuz. Aynı anda hem üzüntü hem mutluluğu yaşıyorsunuz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.