Bolu Belediye Başkanı Özcan’dan Referandum Önerisi

Bolu Belediye Başkanı Özcan’dan Referandum Önerisi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan düzenlediği basın toplantısında, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kendisi hakkında geçtiğimiz günlerde söylediği, “Tanju Bey ayıyla başladı, geyikle devam etti şimdi de hızlı trene binmeye çalışıyor” sözlerine yanıt verdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Başkan Özlü’nün Düzce’den ve Bolu’dan geçmesi planlanan Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili kendisi hakkında Düzce ve Bolu basınına yaptığı açıklamaları değerlendirdiği konuşmasında, “Ben hızlı trene binmeye çalışıyorum. Ben hızlı trene Boluluların ve Düzcelilerin de binmesini istiyorum. Ben hızlı trenin arkasında öküzün trene baktığı gibi bakmak istemiyorum” dedi.

  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasında düzenlediği basın açıklamasında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce’den ve Bolu’dan geçmesi planlanan Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili kendisi hakkında Düzce ve Bolu basınına yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

“Bizim üzerimizden siyaset yapmaya çalışıyor”

Hızlı trenin Düzce’den ve Bolu’dan geçmesi için yürüttüğü çalışmalara Başkan Özlü’nün destek vermemesine anlam veremediğini dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şöyle konuştu:

“Sayın Belediye Başkanımızın hem Düzce basınına hem Bolu basınına yansıyan açıklamaları var. Bu açıklamalarla ilgili bir şeyler söylemem gerekiyor. Öncelikle şunun söyleyeyim, Düzce Belediye Başkanıyla son derece medeni bir ilişkimiz var. Ben onu milletvekilliği dönemimden tanırım. Kendisi Bakanımızdı. O bana Sayın Milletvekilim diye hitap etmeye ben de ona Sayın Bakanım diye hitap etmeye devam ediyorum. Zaman zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz ama bu son açıklamaları niye yapma gereği duydu bilmiyorum. Üstelik hem ben siyasete girmiyorum diyor hem de bizim üzerimizden siyaset yapmaya çalışıyor. Bunu da yadırgıyorum. En sonunda Bolu basınına da bir açıklama yağınca cevap verme ihtiyacı duydum. Öncelikle şunu söyleyeyim, hızlı trenin ben Bolu’dan geçmesini çok arzu ediyorum. Düzce’den geçmesini çok arzu ediyorum. Gerede ve Kızılcahamam’dan geçmesini çok arzu ediyorum. Niye ediyorum? Düzce gelişsin, Bolu gelişsin, Düzce ve Bolu’nun turizmi gelişsin. Sanayi gelişsin, insanlar iş bulabilsin. Ben bunun derdindeyim. Bu kavganın sebebi bu. Olay neydi? Sayın Cumhurbaşkanından randevu istememiz. Cumhurbaşkanı ile ben kişisel olarak bir konu konuşmayacağım. Tek başıma da gitmeyeceğim eğer Cumhurbaşkanımız randevu verirse. Bu bir teknik konu. Başta Düzce Üniversitesi’nde profesör olan Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın hazırladığı rapor ile kendisine gideceğiz. STK başkanları ve meslek odası başkanları ile. Ben randevu alan kişi olarak arkadaşları takdim ederim. Arkadaşlarımız da teknik olarak bu trenin niye Bolu’dan ve Düzce’den geçmesinin daha önemli olduğunu, diğer hatta göre daha az maliyeti olduğunu, diğer hatta göre çok daha verimli olduğunu açıklayacaklar Cumhurbaşkanımıza. Cumhurbaşkanımız da lütfedip randevu verirse dinleyecekler ve en son kararı kendileri verecekler.

“Hızlı trenin Bolu’dan geçmesini istemenin ne ayıbı var?”

Ama burada hızlı trenin Bolu’dan geçmesini istemenin ne ayıbı var, ne yanlışı var bunu anlamadım. Hatta bu konuda Düzce kamuoyunda yeterince bilinç oluşmadığını, bilgi sahibi olmadığını Düzce kamuoyunun gördüğüm için Düzce’de bazı billboardları ücretini vermek suretiyle kiraladık. Bu treni kaçırmayalım dedik.

“Başkan Özlü konu hakkında hiç çalışmamış”

Arkadaşlar şu anda 2 güzergah üzerinde çalışılıyor. Bir tanesi Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu ve Göynük’ün üzerinden geçip Sakarya’ya bağlanan hat. Sakarya’dan da İstanbul’a doğru devam edecek. Mudurnu’dan ve Göynük’ten geçen trenler Mudurnu ve Göynük’ün içinden değil oldukça uzağından geçecekler. İkincisi orada durak yok. Yani oradan geçen trenin Göynük’e ve Mudurnu’ya herhangi bir katkısı olmayacak. Bizim önerdiğimiz güzergahta ise Gerede’de durak olacak, Kızılcahamam’da durak olacak, Bolu’da ve Düzce’de durak olacak. Sayın Bakan bu konuya hiç çalışmamış. Hala Sayın Bakan diyorum Düzce Belediye Başkanımızı kastederek. Hiç çalışmamış. Hemen Düzce’de profesör olan Ayhan Şamandar’ı dinlememiş bile. İki hat arasındaki mukayeseyi bile yapamamış. Ayhan Şamandar hocamız Bolu’ya geldi. STK’ları ziyaret etti, siyasi partileri ziyaret etti. Bu mevcut hatta 49 adet tünel yapacağını anlattı. Tünellerin toplam uzunlukları 72 kilometre. 25 adet viyadük olacak. Toplam uzunluğu 14 kilometre olacak. 441 kilometre uzunluğunda bir hat olacak. Maliyeti 6 milyar dolar. Günlük taşınabilecek maksimum yolcu ise 45 bin.

“Bolu’nun ve Düzce’nin bu işten çok büyük kazancı var”

Eğer hat Düzce ve Bolu üzerinden geçerse burada günlük taşınacak yolcu minimum 200 bin olacak. Hattın maliyeti 5 milyar dolar. Bolu’nun ve Düzce’nin bu işten çok büyük kazancı var. Gerede, Hendek ve Kızılcahamam’ın da aynı şekilde kazancı var.  ama öbür tarafta istasyon olmadığı için hiçbir kazancı yok. Bu hattın buradan geçmesi demek Bolu ve Düzce turizminin çok büyük gelişim kat etmesi demek. Tabii Bay Faruk bu raporları incelemediği için bunların hiçbirinden haberi yok.

“Ben hızlı trenin arkasında öküzün trene baktığı gibi bakmak istemiyorum”

Bana cevap veriyor Faruk Özlü. Diyor ki Tanju Bey ayıyla başladı, geyikle devam etti şimdi de hızlı trene binmeye çalışıyor. Ayı ve geyik tarafına ayrıca geliriz ama doğru söylüyor ben hızlı trene binmeye çalışıyorum. Ben hızlı trene Boluluların ve Düzcelilerin de binmesini istiyorum. Ben hızlı trenin arkasında öküzün trene baktığı gibi bakmak istemiyorum. Ancak Düzce Belediye Başkanı Düzcelilere sorup mu bu cevabı verdi onu da bilmiyorum. Sorduğunu da zannetmiyorum. Bolu ve Düzce kardeş şehir. Bir elmanın iki yarısı gibi. Ben burada sadece Bolu ve Gerede’yi düşünmüyorum ben Düzce’yi de düşünüyorum Akçakocayı’da düşünüyorum. Düzce’nin ve Bolu’nun menfaatine olacak bir hususta Düzce Belediye Başkanının böyle açıklamalar yapmasını tuhaf karşılıyorum.

“Ben konunun uzmanı değilim ama Sayın Bakan da konunun uzmanı değil”

Bolu Dağı gerekçe gösteriliyor. Eğim açısında. Bunu ayarlamak çok zor bir iş değil. Sayın Bakan bütün dünyayı dolaşmış. İsviçre’ye gidip Alp Dağlarına bir baksın. İsviçre’deki Alpler Bolu Dağı’ndan daha yüksek. Ama kilometrelerce uzunluğunda o dağlar delinmiş ve hızlı tren onun içinden geçip gidiyor. Dolayısıyla hızlı trenin Düzce’den ve Bolu’dan geçemez gibi bir durumun bütün teknik adamlar olmadığını söylüyor. Ben konunun uzmanı değilim ama Sayın Bakan da konunun uzmanı değil. Ben Erdoğan’ın adamıyım diyorsa rica ediyorum kendisinden ya şu Bolu Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti bir kabul ediverin Cumhurbaşkanım deyiver sözün geçiyorsa. E geçmiyorsa da bana laf yetiştirme.

“Düzce’de ve Bolu’da referandum yapalım”

Bir önerim var. Bolu’da ve Düzce’de eş güdümlü olarak aynı anda sandıkları koyalım. Her sandık kurulunda her siyasi partiden bir temsilci olsun. Bağımsız bir şekilde Bolulu’lar ve Düzceli’ler oy kullansın. Öncesinde bir canlı yayın yapalım Sayın Bakan ile. Ben kendi açımdan anlatayım o kendi açısından niye geçmesini istemiyor onu anlatsın. Ondan sonra Düzceliler ve Bolulular sandığa gidip oylarını kullansınlar. Demokrasinin gereği bu. Sayın Başkan bizim Düzcelileri bu konuda uyarmamızdan rahatsız oldu. Vallahi kendi tezi varsa Bolu’daki billboardlar açık. Hızlı tren Bolu’dan ve Düzce’den niye geçmemeliyi bizim belediyenin billboardları ücretsiz olarak tahsis edelim Düzce Belediyesi’ne açıklasın.

“Başkan Özlü’nün Düzce’nin sorunlarına odaklanması lazım”

Bir de Sayın Bakan bana laf yetiştiriyor da bence Düzce’nin sorunlarına odaklanması lazım kendisinin. Bizim kitapçığımızla kendi kitapçığını bir karşılaştırsın önce. İki kitapçık da israfı önledik diye başlıyor. Sen diyorsun ki 41 milyon lira borcu azalttık diyorsun. Ben de sana diyorum ki 200 milyon lira borcu azalttık biz Bolu Belediyesi olarak. 2019 yılında 17 milyon lira gelir fazlası verdik diyor. Biz ise 55 milyon lira gelir fazlası verdik. Hani AK Partili belediyelere para akıtılacaktı?”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
9.04.2021
00:03

ayı heykeli içinmi rreferendurum

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,35
kuzey yıldızı
6.04.2021
11:10

Hızlı tren’e müşteri olmalı,Doğrusu!Ankara Bolu Düzce Sakarya hattı!Otoboscu gurupları engelenemezse!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,59
Emekli!
6.04.2021
08:23

asıl sen düzcelisin kardeşim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,56
mg
6.04.2021
01:08

Yiğidi öldür hakkını yeme diye bir söz var sayın başkan özlü, başkan Özcan neyi yanlış yapıyor acaba, bir akp li vatandaş olarak soruyorum, sizden bir açıklama yapmanızı düzceli bir vatandaş olarak beklemek hakkınız diye düşünüyor ve cevabınızı bekliyoruz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,14
Yanlış nerede sayın özlü
5.04.2021
23:30

Bolu belediye başkanı gerçekten akıllı yaklaşmış kazan kazan yöntemi bolu ve Düzce in gelişmesine katkı vereceğini öngörmüş maalesef sayın özlü öküzün trene baktığı gibi bakmaya devam edecek yazık sayın özlü

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,20
İlyas karadeniz
5.04.2021
20:25

sayınbaşkan pardon sayınbakan ne olu bi zahmet Cumhurbaşkanından bir randevu alıp gitseniz belki olur niye peşin hüküm veriyorsunuz bu treni getirin Düzceyede başka bir hizmet yapmayın yeter söz belediye meydanına heykelinizi ben dikecem

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,34
DÜZCELİ
5.04.2021
19:55

Bu hesap ve maliyet işidir, ben anlamam da, Boludağı tünelinin ortalarından bir tünel hattı olsa diyorum rampa kurtarır mı orasını bilmem, yani otobanı takip etse olmaz mı, olur sa maliyet düşer iş biter

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,05
İbrahim kıymaz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.