Ekrem İmamoğlu'ndan Depremzedelere Moral Ziyareti

Ekrem İmamoğlu'ndan Depremzedelere Moral Ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün 8 gün önce yaşanan deprem sebebiyle çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Düzce'ye geldi. 7 gün önce yaşanan deprem sebebiyle çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, "Aynı bölgede, fazla değil 20 yıl önce yaşanan şiddetli depremden sonra, hepimizin güle oynaya, işine, evine gitmesi gerekirdi. Biz, eğer milletimize hala bu kaygıyı bu tereddüdü yaşatıyorsak, burada hep birlikte çok büyük sorumluluğumuz var demektir. Tek sebebi var: Bilimden uzak iseniz, teknikten uzak iseniz, sağlıklı bir süreç planlaması, sağlıklı bir gelecek planlamasını tasarlayamamış ya da ona uyum sağlayamamış iseniz, gerçekten bu işlerin sonuca ermesi mümkün değil” dedi.

İmamoğlu, Düzce'de de esnaf ziyareti yaptı, depremzedelerin kaldığı çadırları dolaşarak vatandaşlara "geçmiş olsun" dedi.

Spor Sokak'taki esnaf gezisinde vatandaşların ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, "Yakın zamanda yaşadığımız deprem sonrası Düzce’deyiz. Vatandaşlarımızla birlikteyiz. Düzceli hemşehrilerime geçmiş olsun diyor, bu tür acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Vatandaşları tek tek dinleyen İmamoğlu, sorunları not aldı. İmamoğlu, çadır kent ziyaret etti. 

İSKİ’nin Melen Havzası’na yaptığı yatırımla ilgili süreci paylaştık. Melen barajının gecikmemesi konusunda uyarımızı yaptık. Orada büyük aksama var. 23 Kasım Depremi sonrası ziyaretimizi yaptık. İnsanların kaygıları, tereddütleri var. Sorgulamamız gereken 22 yıl sonra yapılan bazı yapılarda özellikle kamu binalarında sıkıntı var mı? Onların denetlenmesi lazım. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları gideriliyor. Özellikle AFAD ve Sağlık Bakanlığımız gerekeni en iyi şekilde yapıyor. Bizimde yapacağımız bir şey olursa incelemeleimizi yapacağız. Burada vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Umarım bir daha böyle kötü bir durumu yaşamayız ve daha sağlam binalar yaparız” şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.