Tek Amaçları Daha Bilgili Eğitimli Kadınların Olması

Tek Amaçları Daha Bilgili Eğitimli Kadınların Olması

Çilimlili ev hanımları yaptıkları organizasyonlarla farkındalık oluşturuyor.  Çilimli’de gönüllü kadınlardan oluşan ekip, Çilimli’ye kadın eli değsin diyerek çıktıkları yolda yaptıkları projelerle farkındalık oluşturuyor. Evlerinde yada günlerde vakit öldürmek yerine sağlıktan hukuğa, film günlerinden spora kadar çeşitli alanlarda etkinlikler düzenleyerek sosyal hayata adapte oluyorlar.

Çilimli’de hayata geçirilen Gönüllü kadınlar projesiyle ev hanımları, çalışan bayanlar Çilimli’ye kadın eli değsin, kadına şiddetle mücadele den bağımlılıkla mücadeleye kadar kadın eliyle ilçede ve Düzce’de var olan sorunların çözümü, kadınların daha eğitimli ve sosyal çevreye entegrasyonu konusunda Çilimli’li kadınlar örnek olmayı amaçlıyor. Bu noktada da Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Gülay Ercan’ın liderliğinde bir araya gelen kıadınlar spor yapıyor, uzmanların verdiği konferanslara katılıyor, film günleri düzenliyor. Çeşitli projeler yürütüyorlar.

Çilimli’nin Gönüllü Kadınları projesini yürüten Çilimli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Gülay Ercan, yaptıkları çalışmaları anlattı. Gülay Ercan; “Çilimli’nin gönüllü kadınlarını oluşturduk. Çilimli’ye kadın eli değsin, Çilimli’yi daha güzel nasıl yapabiliriz, kadına nasıl eğilebiliriz, onlara nasıl katkıda bulunabiliriz diye her ay toplanıyoruz. Her ay farklı konu bulup arkadaşlarla birlikte o konuyla ilgili faaliyetler yapıyoruz. Geçen ay sağlıklı beslenme konusunu ele aldık. Diyetisyenimiz geldi. Onunla ilgili bir faaliyet yaptık. Bu ay sağlıklı iletişim, aile içi iletişim konulu bir psikolog getirmeyi düşünüyoruz. Bu ay yine sinema faaliyetimiz var. Mutluluk isimli filmini izleyeceğiz. Faaliyetlerimiz gayet keyifli, köy ziyaretleri yapıyoruz, bağımlılıkla mücadelede faaliyetlerimiz olacak. Asıl bu grubun oluşmasının ilk başındaki temel etkenlerden biriside kadına şiddetle mücadele. Buna da kadınlarımızın çoğunu dahil edebilirsek amacımıza ulaşmış olacağız. Kaymakamımızın, Belediye Başkanımız Muhsin Yavuz'un çok büyük katkıları var. Onların destekleriyle devam ediyoruz” dedi.

Ayrıca kadınların kurduğu voleybol takımlarının hyer hafta maç yaptığını da anlatan Gülay Ercan; “Ev hanımlarından iki takım oluştu, bir takım esnaflardan bir takımda resmi kurumlarda çalışanlardan oluşturduk. Beraber ufak bir turnuva yapıyoruz. Yüzme kurslarımız var” dedi.

Etkiliklerle katılan kadınlar ise; “Gönül kadınlardan oluşan bir topluluk oluşturduk. Elimizden geldiğince faaliyet yapmaya çalışıyoruz. İleriki günlerde de değişik değişik faaliyetlerimiz olacak. Çok güzel etkinlikler oluyor katılımlarda çok güzel şimdilik güzel geçiyor. İlçemize yararlı olmaya çalışıyoruz. Yararlı olabilirsek ne mutlu bize. katılım çok fazla. Yani bir tane bayanı bile eğitebilirsek bir bayan kaç kişi birden getiriyor.” diye konuştular.

Haber: SELÇUK AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.