Minikler Mutfağa Girdi

Minikler Mutfağa Girdi

Çilimli Anaokulu öğrencileri Montesorri Eğitim Modeli çevresinde miktar algılaması, bütüncül bakabilme, üretebilme, kendini ifade edebilme gibi amaçlar doğrultusunda mutfağa girdiler. 

Montesorri Eğitim Modeli kapsamında Çilimli Anaokulu öğrencileri Mutfak Atölyesinde kurabiye yapmayı öğrendiler.

 

Minikler Mutfak Atölyesinde Montesorri Eğitim Modeli içinde yer alan mutfak atölye etkinlikleri ile minikler bir yandan ince motor becerilerini, bir yandan da el-göz koordinasyonunu geliştirirler.

Bu atölyede amaç, dikkat koordinasyon, miktar algılaması, bütüncül bakabilme, üretebilme, kendini ifade edebilme, insanlar için bir şeyler yapabilme duygu ve düşüncesini geliştirmek oldu.

Sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenip, hazır gıdalardan kendi istekleri ile uzaklaşmalarına yardımcı olan etkinlikte Çilimli Anaokulu öğrencileri öğretmenler eşliğinde mutfak atölyesinde kurabiye yaptılar ve tadına bakmaları için arkadaşlarıyla paylaştılar.

Aynı zamanda da kendilerine gerçek bir yaşam becerisi katmış oldular.  Bu çalışmada çocuklar işbirliğini ve ekip çalışmasını öğrendiler. Kurabiye nasıl yapılır kaç dakikada pişer gibi bilgileri öğrenirken bir yandan yemek yaparken dikkat edilmesi gereken kuralları öğrendiler.

Böylelikle minikler paylaşmanın güzel bir davranış olduğunu da yaptıkları etkinlikte anlamış oldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.