Düzce Üniversitesi Mezunları, DÜFEST’22’de Buluştu

Düzce Üniversitesi Mezunları, DÜFEST’22’de Buluştu

Düzce Üniversitesi Mezunları, DÜFEST’22’de Buluştu

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen  “DÜFEST’22’de Mezunlarımızla Buluşuyoruz” başlıklı etkinlik ile Düzce Üniversitesi mezunları kariyer adımlarını ve kişisel gelişimlerini öğrencilerle paylaştı.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, öğretim üyeleri ve Düzce Üniversitesi mensupları katıldı.

“Öğrencileri Profesyonel Hayata Hazırlıyoruz”

DÜFEST’22 çerçevesinde ilk kez düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, katılımcılara merkez faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Hem Düzce Üniversitesi mezunlarının hem de öğrencilerinin öz değerleri, kişisel özellikleri ve becerileri başta olmak üzere birçok farklı noktada kendilerini geliştirmeleri için çalıştıklarını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı;  staj programları, kariyer fuarları, kişisel gelişim seminerleri, mülakat simülasyonları, mentorlük çalışmaları ve mesleki rehberlik hizmeti ile Düzce Üniversitesi öğrencilerini profesyonel hayata hazırladıklarını kaydetti. Son sınıf öğrencileri ve mezunlar için Mezun Bilgi Sistemi’ni aktif hale getirdiklerini dile getiren Yazıcı, sistem hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“Mezunlarımız ile İletişim Ağını Güçlendirmek İstiyoruz”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, 30 bin öğrencisi olan Düzce Üniversitesi’nin uluslararası sıralamalardaki başarılarıyla adından söz ettirdiğine dikkat çekti. Üniversite olarak sürekli iyileştirmeye yönelik bir politika geliştirdiklerini belirten Prof. Dr. Öncü, Mezun Bilgi Sistemi’ni daha da geliştirerek mezunlar ile iletişim ağını güçlendirmek istediklerini dile getirdi. Mezunlar ile bir araya gelerek sinerjiyi daha da arttırmayı amaçladıklarını söyleyen Öncü, bu noktada tüm Düzce Üniversitesi mensuplarından destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Profesyonel İş Hayatında Emek, Çalışma ve Sabır Önemli

Dört oturumdan oluşan etkinliğin ilk oturumunda Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Doç. Dr. Zekeriya Okan Karaduman ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunu Oktay Sarısinanoğlu; ikinci oturumunda İşletme Fakültesi mezunu Muhammet Emin Şişman, Akçakoca Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksekokulu mezunu Tuğba Taştekin Alhan, Çilimli Meslek Yüksekokulu mezunu Ümit Dursun ile Ziraat Fakültesi ve Gölyaka Meslek Yüksekokulu mezunu Ercan Çöpoğlu, üniversitedeki eğitim hayatları ve kariyer öykülerini katılımcılar ile paylaştılar. Kariyer yolculuğunda planlamanın önemine değinen konuşmacılar;  profesyonel iş hayatında emek, çalışma ve sabır etmenin önemine vurgu yaptılar.  Sürekli araştırma ve yeni bilgi edinmenin başarı basamaklarını tırmanmada önemli olduğuna dikkat çeken katılımcılar, bireyin amaçları ve hedefleri doğrultusunda kendini sürekli geliştirmesi gerektiğine değindi.

 

Etkinliğin üçüncü oturumunda konuşan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, 16 yılda çok sayıda mezun veren Düzce Üniversitesi’nin, mezunlarının, iş hayatında etkin rol oynadığını belirtti. Mezun buluşmasının hem tanışma hem tecrübe paylaşımına vesile olduğunu dile getiren Prof. Dr. Genç, katılımlarından dolayı tüm mensuplara teşekkür etti.

  

Farklı Alanlarda Kendinizi Geliştirin

Üçüncü oturumda sahneye davet edilen İlahiyat Fakültesi mezunu Şeyma Nur Düzenli, Eğitim Fakültesi mezunu Neslihan Üstündağ,  Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Naz Bulut Kasapoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi mezunu Fatma Ertuğral, Düzce Üniversitesi’ni tercih nedenlerini katılımcılarla paylaştılar. Düzce Üniversitesi’nin akademik çalışmaları, bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerinin mesleki ve kişisel gelişimlerine olan katkılarını anlatan mezunlar, öğrencilere nitelikli iş sahibi olmak için farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Kariyer süreçlerindeki tecrübelerini paylaşan mezunlar, üniversite öğrenimi sonunda kazandıkları bilgi birikimini kendi çevrelerine aktarmanın önemli olduğunu vurguladı.  

 

“DÜFEST’22’de Mezunlarımızla Buluşuyoruz” etkinliğinin dördüncü oturumunun açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel ise mezun buluşmalarının öğrencilerin motivasyonunu arttırması ve network oluşturması açısından önemli olduğunu belirtti. Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik eden Gürel, katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür etti.

İşinizi Severek Yapın

Açılış konuşmasının ardından sahneye davet edilen Düzce Meslek Yüksekokulu mezunu Öğretim Görevlisi Zafer Cingiz, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunu İsa Yazıcı, Akçakoca Meslek Yüksekokulu mezunu Hamza Vural, mesleki ve teknik eğitimin yürütüldüğü meslek yüksekokullarının iş sektörünün temel taşlarını oluşturduğuna dikkat çekti.  Öğrencilere geniş perspektiften bakmaları önerisinde bulunan konuşmacılar, kariyer süreçlerinde alternatif planlarının her zaman olması gerektiği üzerinde durdu. Kendi iş deneyimlerinden örnekler veren mezunlar, işini severek yapmanın ve hedefleri doğrultusunda çok çalışmanın başarıyı da beraberinde getireceğini kaydetti.

Etkinliğin son oturumda konuşan Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara, gelişen teknoloji ile birlikte gelecek yıllarda kariyer dünyasında pek çok yeni meslek kolunun ortaya çıkacağına işaret etti. Gelecekte popüler olacak mesleklere yönelik kariyer planlamalarının önemine değinen Prof. Dr. Kara, bu kapsamda üniversite olarak öğrencileri disiplinler arası çalışmalara teşvik ettiklerini belirtti. Düzenlenen etkinliğin bu alanda yol gösterici ve motive edici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kara, verimli bir etkinlik olması temennisinde bulundu. 

Staj Süreci Mesleğe ilk Adımda Önemli

Etkinliğin son oturumunda konuşan Mühendislik Fakültesi mezunu Oğuzhan Düzoğlu, Gümüşova Meslek Yüksekokulu mezunu Tuğba Konyalı, Orman Fakültesi mezunu Elif Zorlu, Ormancılık Meslek Yüksekokulu mezunu Muhammet Baysungur ve Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulu mezunu Yasin Seven eğitim süreçleri ve çalışma yaşamındaki tecrübelerini anlattı. Staj yeri, staj yapılan kurumun olanakları ve eğitim burslarının mesleğe ilk adımda önemli olduğunu ifade eden mezunlar, öğretim dönemlerinde edindikleri teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi açısından bu süreci iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundular. Mezun olmadan iş tecrübesi edinmeleri ve güçlü ilişkiler oluşturmanın gerekliliğine vurgu yapan konuşmacılar, karşılarına çıkacak engellere rağmen yılmadan çalışmanın önemli olduğunun altını çizdiler.

Oturum sonunda Düzce Üniversitesi mezunları, katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı. Etkinlik, mezunlara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.