Veliler Erteleme Bekliyor

Veliler Erteleme Bekliyor

Düzce’yi deprem değil korkusu yıktı. 5.9 büyüklüğündeki depremin korkusu devam ederken veliler çocuklarını okula göndermek istemiyor.

2 Aralık’ta saat 13:03’de yaşanan 3.6,  saat 21:49’daki  3.7, 00:09’da 3.0 büyüklüğündeki deprem şok etkisi yaptı. Korkulu gece sabah da devam etti. Düzceliler 3 Aralık sabahı  saat 07:59’da  Gümüşova  Yongalık merkezli 4.1 şiddetindeki deprem ile güne başlamak zorunda kaldı. 

Düzce adeta beşik gibi sallanırken 5 Aralık Pazartesi günü okullarda eğitim öğretimin başlayacak olması veliler ve çocukları tedirgin ediyor  Veliler çocuklarını okullara göndermek istemezken merakla Düzce Valiliğinden okulların açılmasının bir süre daha ertelenmesi kararı bekleniyor. 

  Veliler, sosyal medya hesaplarından okulların bir süre daha açılmamasını isterken, yaşanan depremlerin  çocukları daha fazla etkilediğine dikkat çekiyor. Depremin ardından eğitim öğretime verilen 1 haftalık aranın bir süre daha uzatılması talep ediliyor.  Düzce Valisi Cevdet Atay'ın tüm bu çağrılara yanıtsız kalmaması isteniyor.

Açıklandığı üzere, Arsal Anadolu Lisesi, Turgut Özal Anadolu Lisesi, Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu ve Cumayeri Ortaokulu B bloğuna tedbir amacıyla öğrencilerin alınmayacak. 

Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde, Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu öğrenciler  Hikmet Akın Ortaokulu’nda ve Cumayeri Ortaokulu B bloğunda eğitim gören öğrencilerin de aynı okulun A bloğunda eğitim-öğretim görecek. 

Ağır hasar veya orta hasarlı okul bulunmuyor.  Ama tedbir amaçlı 4 okulla ilgili bir planlama yapıldı.   Milli Eğitim Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından  okullarda yapılacak inceleme tamamlanıncaya kadar öğrenciler başka okullarda misafir edilecek. İncelemeden çıkacak sonuca göre okul binalarıyla ilgili karara varılacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda öğrenciler için psikolojik destek hizmetleri ile ilgili planlamalar yapıldı.   162 rehber öğretmen tarafından, Rehberlik Araştırma Merkezimizin organizasyonu ile psikolojik danışma hizmetleri verilecek. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.