Mesleki Eğitim Merkezi Mezunları Diplomalarını Aldılar

Mesleki Eğitim Merkezi Mezunları Diplomalarını Aldılar

Düzce Mesleki Eğitim Merkezi kursiyerleri lise diplomalarını aldılar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eski adı ‘Çıraklık Eğitim Merkezi’ olan Mesleki Eğitim Merkezlerinde düzenlenen kurslarda ustalık ve kalfalık belgesi alan ortaokul mezunlarına mesleki ve teknik lisesi diploması alma şansı tanındı. Bu kapsamda Düzce Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen telafi eğitimlerini tamamlayarak başarılı olan 56 kursiyere lise diplomaları verildi.

Mesleki Eğitim Merkezi binasında düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, DESOB Başkan Vekili ve Düzce Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı Bülent Keser, Düzce Demir Ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Murat Geçici, Düzce Elektrikçiler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serhat Geçtim, okul müdürü Seyhan Ökmen, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Seyhan Ökmen, yaptığı konuşmada bundan sonra da telafi eğitimlerinin devam edeceğini açıkladı.

Ökmen, ‘daha önceden kalfalık ve ustalık belgesi alan ortaokul mezunları kurumumuza başvuru yaparak telafi programlarını tamamlayarak meslek lisesi diplomasına hak kazanabilecekler’ dedi.  Törende bir konuşma yapan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı kursiyerleri tebrik etti ve ‘ Uzun süreden beri beklenen yönetmelik çıktı ve böyle bir hak elde edildi.  Bugün mesleki eğitimin önemi tartışılmıyor. Ustalık ve Kalfalık belgelerine bir de diploma eklendi. Mezunlarımıza bundan sonraki mesleklerinde ve hayatlarında başarılar diliyorum’ dedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.