Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek davranış

Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek davranış

Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek davranış

Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek davranış. 1 ton 340 kg pet şişe toplayan lisesi gençler, doğanın korunmasına katkıda bulunuyor. Pet şişeleri geri dönüşüme kazandırırken, elde edilen gelir ihtiyaç sahiplerine destek olunuyor.

Pet şişeleri geri dönüşüme kazandırma projesinin uygulandığı Arsal Anadolu’nun doğasever öğrencileri topladıkları pet şişeler ile hem doğayı koruyor, hem gelir sağlıyor.

Düzce Arsal Anadolu Lisesi’nde pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılmasına yönelik başlatılan kampanya öğrencilerden ilgi gördü.
Kampanyanın gönüllü koordinatörü Coğrafya öğretmeni Nazife Yıldırım, proje hakkında şunları söyledi: “Okulumuzda 6 yıldır pet şişeleri geri dönüşüme kazandırma projesi yürütülmektedir. Her yıl gönüllü olarak bir sınıf bu işi üstlenmektedir. Tarafımdan yıllık görevlendirme planı hazırlanmakta tüm okula gerekli duyurular yapılmakta ve öğrenciler düzenli olarak her hafta sınıflardan şişeleri toplamaktadır.

Biriken petler geri dönüşüm firmasına gönderilmekte buradan elde edilen gelir de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize katkıda bulunmak üzere dağıtılmaktadır. Önceliğimizin doğayı korumak olduğu bu projeyle ilkinde 1 ton 20 kg ve bu yıl da 1 ton 340 kg pet şişe geri dönüşüme kazandırılmıştır.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.