Öğrenciler Düzce’den Neden Memnun Değil?

Öğrenciler Düzce’den Neden Memnun Değil?

Öğrenciler Düzce’den Neden Memnun Değil?

ÜNİAR tarafından yapılan araştırma kapsamında, Türkiye’de öğrenci dostu şehirler belirlendi. Araştırmada öğrencilerin Düzce’den hiç memnun olmadıklarını  ortaya çıkardı.

Bugünlerde üniversite tercihi yapacak öğrencilerin yoğun ilgisini gören, “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” araştırmasının 2020 yılı raporu acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Sıralamada 3 yılda 9 basamak gerileyen Düzce, Öğrenici Dostu Olmayan Şehirler kategorisine düştü.

Araştırmada, Eskişehir her yıl olduğu gibi zirveyi kimseye bırakmazken; 30 bini aşkın öğrencisi, binlerce akademik kadrosu ile şehir ekonomisine ciddi katkısı olan Düzce Üniversitesi’nin, Öğrenci Dostu Şehirler sıralamasında her geçen yıl geriye giderek 33’üncü sırada yer alması  bir takım işlerin ters gittiğini gösterdi.

Üniversiteler bulundukları illere başta ekonomi olmak üzere sosyal hayatta önemli değişim ve dönüşümlere imza atarak pek çok katkıyı yapan kurumlardır. Hem sosyal hayata renk getirirler hem de ekonomiye katkı sağlarlar.

Bu nedenledir ki üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu iller öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak pek çok Üniversite – Şehir - Belediye İşbirliği sayesinde proje  geliştirip bunları hayata geçirerek daha fazla öğrencinin o illeri tercih etmesine sebep olurlar.

3 YILDA 9 BASAMAK GERİLEDİ

Düzce  ise son iki yıldır öğrenci dostu şehirler sıralamasında bırakın zirveyi zorlamasını, her geçen yıl geri geri gidiyor… 3 yılda 9 basamak gerileyen Düzce ve Düzce Üniversitesi,  C kategorisine yani  “Öğrenci Dostu  Olmayan Şehirler”  ligine düştü.

DÜZCE HER YIL GERİYE GİDİYOR

2018 yılında ilk kez yapılan  memnuniyet sıralamasında 24’üncü sırada yer alarak B kategorisinde kendine yer bulan Düzce, 2019 memnuniyet sıralamasında 28’inci sırada yer aldı. Her yıl bir önceki yılı aratır duruma gelen Düzce, 2020 yılı sıralamasında 33 sırada kendine yer bularak C kategorisinde düştü ve “Öğrenci Dostu  Olmayan Şehirler”  ligine düştü.

BOLU YÜKSELİŞTE

Komşu ilimiz Bolu’da ise yükselme görüldü. 2018’de 45’inci, 2019’da 41’inci sırada yer alarak D kategorisinde lige başlayan Bolu,  2020 sıralamasında Düzce’yi geride bırakarak 31’inci sıraya yükselmesi dikkatlerden kaçmadı.

ESKİŞEHİR HEP ZİRVEDE

2020 yılının Öğrenci Dostu şehirler sıralamasında birinci sırada tahmin edeceğiniz gibi Eskişehir var. İkinci sırada Ankara, üçüncü sırada Antalya var. Onları Çanakkale, İstanbul- Asya, Edirne, Aydın, Tekirdağ, İstanbul- Avrupa ve Muğla takip ediyor.

ŞAPKAYI ÖNÜNÜMÜZE ALIP DÜŞÜNME ZAMANI

Üniversite şehri olma iddiası sadece üniversite yönetimlerinin  tek başlarına başarabilecekleri bir durum değildir. O şehrin valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, iş dünyası, esnafları ve şehrin diğer  kurumsal paydaşları konuya ilişkin ortaklaşa stratejiler belirlemelidir.

Öğrencilerin, Düzce Üniversitesi’nin birinci tercih olarak düşünmesini istiyorsak, onların Düzce eğitimlerine devam ettikleri süre içinde,  eğitimlerinden arda kalan zamanlarını kaliteli bir biçimde değerlendirmeleri için  hayatlarına dokunacak projeler geliştirmeliyiz ki; Düzce Üniversitesini birinci tercih nedeni saysınlar… 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.08.2020
14:35

Yapılan yorumlarda hakaret yok gerçekler ve yayinlamamaniz siz basın mensuplarin ayibidir

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,13
Duzceli
7.08.2020
22:53

Yazıda da yazdığınız gibi şapkayı önümüze koymalıyız kampüs içiyle ilgili yorum yapamam ama ilçelerdeki Myo lar içler acısı oraya gelen veli de öğrenci de arkasına bakmadan kaçar örneğin cumayri inşaat fakültesi desek değil okul desek kapıda yazmasa inanmak mümkün değil önünde bı prefabrik var atolyemi tuvaletmi okulun mu degilmi belli değil Gölyaka dağın tepesinde öğrenci çıksa inemiyor inse çıkamıyor Çilimli söylenecek söz bulunmuyor Gümüşova desek eski binayı yamayıp okul diye eğitim verilecek idareciler ne işle meskuller okul yok öğrenci yok Yangel yat ayın 15 gelince sabah sekizde okul yerine ATM nin basindalar oralarda her Türk vatandaşının hakkı var her çalışan aldığı maasinin hakkını vermeli (hayvan sever olarak' yada ağaç oymacılığı yaparak o maasi hak etmiyorsunuz, örnektir)

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,77
Düzce sevdalısı
7.08.2020
18:59

Düzce esnafı öğrencileri kazıklama peşinde güler yüzle karşılama sıfır insanlara yiyecek gibi bakıyorlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,10
Emo
7.08.2020
17:31

Düzce ölü bir şehir haline geldi ve bunda kimlerin suçu var acaba bı oturup dusunseler yemek den duzceyi gelistiremediler bu kadar memnuniyetsizlik boşuna değildir emin olun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,91
Birisi isde sanane...
6.08.2020
22:54

Ben bir düzceli olarak çok üzülüyorum iki tane büyük metropolün ortasında ama yinede gelişemeyen bir ilimiz. Bence gelişememesinin başlıca sebebi düzcede muhalefetin olmayışı bir defa deneyin kardeşim başka bir parti belediyeyi kazansın bakın nasıl gelişiyor yıllardır aynı partiye verirseniz gelen yer giden yer muhalefet şart artık bırakalım particiliği başka düzce yok

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,11
Yeşil Düzce
6.08.2020
15:46

allah rahmet eylesin

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,33
bahadır bobur
6.08.2020
14:02

Vah yavrucaklara memnun deyillermis once onlara sorun bakalim amaclari okumak mi yoksa baska beklentilermi ogrencilerin genel basari ortalamasini bir arastirin gorek ogrencileri goruyoz hep her halt var cogunda konusturmasinlar bizi konuralp merkez us oldu sayelerindeee anlayan anladiii

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,18
Aynali
5.08.2020
23:17

1 ev kiralık dayreller çok pahalı kontrol süz soygun culuk var.2Herşey çok pahalı satilliyor ve eğlence mekan lari ilgi çekici değil ve yetersiz ve sipor sokak var birde gazantep cadesi başka yok daha da geliştirilmeli ve çarşı eski binaları kaldırılmalı ve daha büyük olmali ve hız tireni olmali bitiren sadece merkeze olmamalı taşima geliştirilmeli bu tiren üniversite ye kadar girmeli ve otogarada geçmeli tiren ayni düzargahta merkeze geçmeli ve hastane yoluna girmeli ana yolla geçmeli ve arti uzay billim merkezi kurulmali mekeze arti merkez yollara halka açık olmalı araç geçmemeli tamamen kapatılmalı ve ésnaflar küçük araçlar kullanmalı taşımak için kaldırım taşlarını zarar vermemeli arti daha da geliştirilmeli merkez yer altı araç geçiş ollabillir merkeze yer altı değerlendirme li ve üstü halkın yollu olmali otopark lar kaldırılmalı ve yer altına indirilmeli ve eski araç tamamen geri dönüşüm olmali ve yeni araçlar desteklenmeli ve uygun fiyatlar verilmeli halka eski sanayi biran önce kaldırılmalı ve yeni pazar yeri geliştirilmeli daha düzgün olmali ve merkez okullulari Namık Kemal ilkokulu yan eski binaları okulla kamullaştirip devredilmeli ve yerine ismet paşa orta okullu yapılırsa daha iyi ollur merkez okullar birleştirilmeli ve geliştirilmeli ve tam hizmet verilmeli ve yer altı alt yapı düzeni olmalı ve su giderleri büyütülmeli ve aydın şakuş köprüsünü merkeze bağlanmalı ve su yolunu değiştirilmeli üstü tamamen doldurulmali ve merkezi büyütülmeli kazandırılması.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,42
Bahri genç
5.08.2020
23:50

Sayın editör arkadaşlar yazdığım yazıyı okuyup çöpe atmazlar umarım

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,38
Kasım kurt
5.08.2020
23:45

Ben bir Düzceliyim . Ben dahi memnun değilim son 6 yıldır. Düzce’nin başına gelenler yada sipariş edilenler herne hikmetse çeşmeyi kendilerine ve yandaşlarına çeviriyorlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,43
Kasım kurt
5.08.2020
16:15

Eee kiralar 1000 tl den naslar bi tost hamburger 9 tl olursa ogrenci istemez daha yuzlerce ornek

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,45
Bay karizma
5.08.2020
12:35

Üniversite civarında öğrencileri rahatsız eden sapıklar temizlenmeli , torbacılar temizlenmeli

Katılıyorum   Katılmıyorum
%45,28
Kemal
5.08.2020
12:13

Suç ikitarafta öğrenci istediği gibi hareket etmek istiyor( kendi yaşadığı yerde yapamadıklarımı düzcede yapmak istiyor) ama düzcelinin yapısı buna müsade etmiyor. Öğrenciden terbiye ve saygı bekliyor. Öğrenci eğlence yeri yok diyor (içkili mekan disko ve benzerleri) olanda pahallı diyorlar . Esnaf yüksek kiradan şikayetci fiyatı indiremiyorum diyor zaten fiyatı düşük yerlere halk ve öğrenci gitmiyor çünkü orada resim çekip hava atamıyor. Bu şartlarda çıkın işin içindende düzeltin düzceyi.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,43
Cahil düzceli
5.08.2020
09:06

Düzce halkı tatil günlerinde Düzce yi terk ediyor öğrencinin yapabileceği ne var ki bol bol cafe dönerci bumu sosyalleşmek

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,85
Düzce
4.08.2020
19:24

Çok düşünmenize gerek yok,,biraz üniversite bölgesini gezin anlarsınız,, yol,kaldırım,aydınlatma,park vs vs vs hiç birşey yok,,hala ineklerin gezdiği bir kampüs, bu yöneticilerden pek birşey beklemekte mantıklı değil zaten,gereksiz işlerle meşkuller,,..!!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,96
Düzce Üni
4.08.2020
18:06

Dediniz gibi üniversiteler o şehrin sosyal yaşamını değerlerini ve ahlakını etkileyen kurumlar insanlarimizda köklü değişimlere neden oluyor okumakla alakasi olmayan insanlar buralarda bin bir türlü kılığa giriyorlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,95
Düzceli
4.08.2020
17:55

Üniversite öğrencisi olup memnun olan var mı acaba. En büyük çile KAMPÜSTEN MERKEZE OTOBÜSSSSSS

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,24
ÜNİVERSİTEDEN BİR ÖĞRENCİ


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.