‘Okulum Temiz’ belgelendirme programı başladı

‘Okulum Temiz’ belgelendirme programı başladı

‘Okulum Temiz’ belgelendirme programı başladı

Düzce’de tüm okullarda ‘Okulum Temiz’ belgelendirme programı başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TSE arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında,  eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla ‘Okulum Temiz’ belgelendirme programı yürürlüğe alındı, konu ile ilgili bir kılavuz yayınlandı.

İş Güvenliği Uzmanı Muhsin Köse tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu tanıtıldı. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Okulum Temiz Belgesi başvurusunu resmi okullar Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu portal üzerinden (http://merkezisgb.meb.gov.tr/belgelendirme ), özel okullar ise TSE'ye yapacaklar.

Başvuru sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen, Düzce il genelinde görevlendirilen Tetkik Görevlilerince bu okullar yerinde denetlenecek, kontrol ve belgelendirmesi yapılacak.

Denetimden başarıyla geçen okullara aynı hafta içinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Okulum Temiz Belgesi' verilecek. Belge sayesinde çocukları, hijyen şartları en üst seviyeye taşınmış, salgına karşı tedbirlerini almış, güvenli ortamlarda eğitim-öğretim hayatına devam edebilecek.

Ayrıca tüm okul idareci ve öğretmenlere hijyen konusunda online eğitimler verilerek süreç hakkında bilgilendirildi. Koronovirüs testi pozitif olan çalışanlar ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği içerisinde ilgili tedbirler kapsamında gerekli önlemler alındı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.