İsmetpaşa Ortaokulu'nda Eğitim Devam Edecek

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç,halkın tepkilerine rağmen satışa çıkartılan İsmetpaşa Ortaokulu binasında, eğitim öğretim faaliyetlerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

Kırbaç, gazetemize yaptığı açıklamada yeni bina çalışmasının 2021 temel eğitim kurumları yapım programına alındığını, ihale öncesi çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

16 DERSLİKLİ OKULDA EĞİTİM SÜRECEK

Yaklaşık 3 ay önce, İsmetpaşa Ortaokulu arsa ve binasının pazarlık usulü ihale ile satışa çıkarılmasının ardından yeni eğitim öğretim yılında eğitime devam ediliyor.
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, yeni bina çalışmasının 2021 temel eğitim kurumları yapım programına alındığını, öğrencilerin bu yıl da okulda eğitim görmeye devam edeceğini bildirdi.

Tamer Kırbaç, “İsmetpaşa Ortaokulu 16 derslikli mevcut binasında faaliyetini sürdürüyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılındaki mevcut öğrenci sayısı 981’dir. İsmetpaşa Ortaokulu yeni bina çalışması 2021 temel eğitim kurumları yapım programına alınmış olup ihale öncesi çalışmalar devam etmektedir. Öğrencilerimiz 2021-2022 eğitim öğretim yılında mevcut binada öğretime devam edeceklerdir” dedi.

24 HAZİRAN’DA İHALE İLE SATIŞA ÇIKARILMIŞTI

Bilindiği gibi geçtiğimiz Haziran ayında Düzce İl Özel İdaresi tarafından Şerefiye Mahallesinde bulunan İsmetpaşa Ortaokulu binasının arsası ile birlikte satılması için ihaleye çıkılmıştı. 257.000,00 TL muhammen bedel üzerinden okulun satılmasının gündeme gelmesi ile olay mahkemeye taşındı.

Satış haberlerinin ardından mahalle sakinleri ve veliler tarafından İsmetpaşa Ortaokulu’nun binasının yıkılmasını engellemek ve plan tadilatı yapılarak ticari alana çevrilen okul arsasının yeniden eğitim alana dönmesi için Bolu Bölge İdare Mahkemesine dava açıldı.

981 öğrencinin eğitim gördüğü binanın mevcut haliyle ihtiyaca yanıt vermediği ve güçlendirilmesinin gerektiği öğrenildi. Güçlendirme çalışmasının da bina eski olduğu için rantabl görülmediği bu sebeple satış kararının alındığı bilgisine ulaşıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.