Düzce Üniversitesi’nde Eğiticilerin Eğitimi Programı Başladı

Düzce Üniversitesi’nde Eğiticilerin Eğitimi Programı Başladı

Düzce Üniversitesi’nde Eğiticilerin Eğitimi Programı Başladı

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen ve beş gün süresince devam edecek olan  “Eğiticilerin Eğitimi” programı açılış oturumunun ardından başladı.

 

Çevrim içi olarak gerçekleştirilecek programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Filiz Evran Acar, ilk olarak 2009 yılında Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında başlattıkları programın gelenekselleştiğini ifade etti. Beş gün boyunca ihtiyaç duyulacak tüm konuların programda yer aldığını belirten Doç. Dr. Filiz Evran Acar, emek veren Eğitim Bilimleri Bölümü akademisyenlerine teşekkür ederek programın herkes için faydalı olmasını temenni etti.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, insanın üç boyutlu olan tek varlık olduğunu söyleyerek, geçmişi ve geleceği anında yaşayan tek varlığın yine insan olduğunu dile getirdi. İnsanın biyolojik, sosyolojik ve psikolojik varlık olarak da tanımladığını belirten Prof. Dr. Koç, bu açıdan insan davranışlarına çok boyutlu bakmak gerektiğine işaret etti. Öğrenci başarısını önleyen faktörlere değinen Prof. Dr. Mustafa Koç öğretim elemanlarının; bilgiye karşı tutumu, ön hazırlık, öğrenciyle kurduğu iletişim, değerlendirme adaleti, geri bildirim düzeyi konularındaki yeterliliklerinin de öğrenci başarısını etkilediğine vurgu yaptı. Bu eğitimleri son derece önemli bulduğunu söyleyen Prof. Dr. Koç, bu deneyimlere önyargısız bir şekilde yaklaşılmasının gerekliliğine de dikkat çekti.

 

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ise konuşmasına, programa emek verenlere teşekkür ederek başladı. Gelenekselleşen bu programların faydalı olduğunu dillendiren Prof. Dr. İlhan Genç, bilginin öğrenilebildiğini fakat yöntemin daha zor bir alan olduğunu sözlerine ekledi. Yöntemin ne kadar iyiyse öğrenmenin de o kadar kolay olduğunun altını çizen Prof. Dr. Genç, geçmiş dönem eğitimci hayatından örnekler vererek yöntemin eğitim-öğretimde en önemli konuların başında geldiğini dile getirdi. Programa önceki yıllarda kendisinin de katıldığını söyleyen Prof. Dr. İlhan Genç, programa katılmayı teşvik ettiğini belirterek hayırlı ve başarılı bir akademik yıl temennisinde bulundu.

“Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk günü, açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen oturumlarla devam etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.