Özel Öğretmeler Pandemide de Öğrencileri İçin Çalıştı

Özel Öğretmeler Pandemide de Öğrencileri İçin Çalıştı

Otizimli çocuklara eğitim veren özel eğitim uygulama okulu öğretmenleri pandemi döneminde yaptıkları çalışma ile okullarına hem hayvanat bahçesi hem de sera yaptılar. Hafif ve orta düzey otizmli çocukların eğitim ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak ve kolay öğrenmelerini sağlamak için kolları sıvayan öğretmenler, böylece eğitim başladığında öğrencilerinin okula daha kolay adapte olmalarını sağlamaya çalışıyorlar.

Pandemi döneminde okulların kapalı olması nedeniyle otizimli çocuklara eğitim veren Düzce Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu yönetici ve öğretmenleri, kendi çabalarıyla okulda hayvanat bahçesi ve sera kazandırdılar.

Bağışçılarından topladıkları yardımlarla eğitim dönemine hazırlık için çalışmalara başlayan öğretmen ve yöneticiler, evde oturmak yerine okullarının bahçesine tavşan, tavuk gibi hayvanların kümeslerini yaptılar.

Okullar açıldığında öğrencilerinin okula daha kolay adapte olmalarını sağlamayı amaçlayan öğretmenler, hayvanat bahçesine koydu8kları hayvanların beslemesini de tatil süresince kendileri yapıyorlar. Eğitim başladığında hafif ve orta düzey otizmli çocukların eğitime daha kolay adapte olabilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına başlayan öğretmenler, çocukların hayvanlar sayesinde okula ve verilen eğitime daha kolay adapte olmasını sağlayacaklarını dile getirdiler.

Okulun yöneticileri ve öğretmenler aynı zamanda okulu7n bahçesine tamamen kendi imkanlarıyla bir de sera kurdular. Böylece öğrencilerinin hem okulda teorik eğitimlerle hemde bahçede hayvanlar yardımıyla ve serada toprakla uğraşarak pratik eğitim de almasının amaçlandığını belirten öğretmenler, öğrencilerinin verilen eğitimle çok daha çabuk hayata hazırlanmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını da dile getirdiler.

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.01.2021
23:31

Okulumuzu ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,00
Süheyla Aktaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.