4 Yıldır Nakil İçin Bekliyordu

4 Yıldır Nakil İçin Bekliyordu

Altı yıldır diyaliz hastası olan Gülhan Bengiloğlu (31), kadavra vericili böbrek nakli ile yaşama yeniden tutundu. 4 yıldır nakil sırası bekleyen Bengiloğlu, Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Dünyayı etkisi altına alan zorlu pandemi sürecinde Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi, organ nakillerine çok ciddi tedbirler altında ara verilmeksizin devam ediyor.
Böbrek ve Karaciğer nakline aday hastaların, hayata tutunmak için tek şansı olan organ nakli operasyonları, pandemi döneminde de Organ Nakli Merkezinde kadavradan veya canlı vericiden olmak üzere kesintisiz sürdürülüyor.

“Artık Yeni Bir Hayata Başlayacağım”

Son olarak altı yıldır diyaliz hastası olan Gülhan Bengiloğlu (31), kadavra vericili böbrek nakli ile yaşama yeniden tutundu. 4 yıldır nakil sırasında olduğunu anımsatan hasta, kendisine böbrek çıktığını öğrenince çok sevindiğini ifade etti. Günde dört kere diyalize girmesi nedeniyle zor günler yaşadığını belirten Bengiloğlu, “Nakil ameliyatından sonra diyalize girmiyorum. Çok mutluyum. Artık yeni bir hayata başlayacağıma ve her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum.” dedi. Ameliyat sürecinin çok iyi geçtiğini ifade eden nakil hastası Bengiloğlu, operasyonu gerçekleştiren Organ Nakil Merkezi hekimlerine ve hemşirelerine teşekkürlerini iletti.

Nakil işlemini gerçekleştiren Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Kemal Peker, yönetim ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek sözlerine başladı.


Nakil süreci hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Peker, “Hastamız Gülhan Bengiloğlu’na Bilecik Eğitim Araştırma Hastanesinden almış olduğumuz kadaverik böbreğin nakil işlemini temmuz ayı içerisinde gerçekleştirdik. Nakil işleminden kısa bir süre sonra böbrek çalışmaya başladı. Bugün itibari ile ameliyat sonrası(Postoperatif) dokuzuncu gündeyiz. Hastamızın şuan için herhangi bir problemi yok. Tüm parametreleri normal aralıklarda seyrediyor. İlaç düzeylerini ayarladıktan sonra kendisini taburcu etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Pandemi Sürecinde Almış Olduğumuz Önlemlerle Organ Nakline Devam Ettik”

Pandemi sürecinin her alanda etkili olduğu gibi organ nakillerini de ciddi anlamda etkilediğini dile getiren Prof. Dr. Peker, “Birçok merkez nakil operasyonlarına ara vermek durumunda kaldı. Pandemi kaynaklı Yoğun Bakım Ünitelerinin dolu olması nedeniyle, kadaverik donör sayısı çok ciddi anlamda azaldı. Biz Düzce Üniversitesi Organ Nakli Merkezi olarak pandemi sürecinde almış olduğumuz önlemlerle organ nakli operasyonlarına devam ettik. Devam eden pandemiye rağmen canlı ve kadaverik vericili organ nakillerine devam etmekteyiz. Bu süreçte hastalarımızda herhangi bir problem yaşanmadı. Nakil olmak için beklemekte olan hastaların çekinmelerini gerektirecek bir durum yok. Bu zorlu süreçte bizimle birlikte ciddi özveriyle çalışan, Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gülbin Sezen ve Dr. Öğr. Üyesi. Özlem Ersoy Karka, Nefroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tansu Sav ve Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Öneç’e koordinatörlerimize ve Hemşire arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, yaptığı çalışmalar için Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Kemal Peker başta olmak üzere tüm ekibi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.