DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'dan Esnafa Uyarı

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'dan Esnafa Uyarı

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkcı, uygulamaya geçen kamu borçlarının yapılandırılmasında iki konuya dikkat çekti.

DESOB Başkanı Kayıkcı, bazı kurumlardan istenen ‘Borcu Yoktur’ yazısının alınabilmesi için borcun yüzde 10’unun ödenmesi gerektiğini belirtti. Kayıkcı ayrıca, ‘Öte yandan trafik cezası borcunu yapılandıran mükelleflere, peşin ödemeyi tercih etmeleri halinde iki kez indirim uygulanıyor ve ödenecek para kesilen para cezası tutarının da altına iniyor’ dedi.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, kamu borçlarının yapılandırılmasındaki detaylar konusunda şu bilgileri verdi;

“Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapılandırma, stok ve matrah affı, sicil affı gibi unsurları içeren 7326 sayılı kanuna ilişkin 221 sayfalık genel tebliğ yayınladı. Tebliğ ile yapılandırmada başvuru aşamaları ve uygulama esasları gibi detaylar belirlendi.

Bu yasa ile daha önceki yasalardan farklı olarak, mükelleflerin kamu ile olan işlerinde sunmak üzere ‘borçsuzluk’ yazısı alabilmeleri için borcun yüzde 10’unu ödeme şartı aranacak. Öte yandan trafik cezası borcunu yapılandıran mükelleflere, peşin ödemeyi tercih etmeleri halinde iki kez indirim uygulanıyor ve ödenecek para kesilen para cezası tutarının da altına iniyor.

Daha öncekilerden farklı olarak, bu yapılandırmada mükelleflere borçsuzluk belgesi düzenlenebilmesi için hesaplanmış yapılandırma tutarının en az yüzde 10’unun ödenmiş olma şartı aranacak. Önceki yapılandırmada, mükellefe borçsuzluk yazısı düzenlenmesi için borcun yapılandırılmış olması yeterli oluyordu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.