Düşen Fındık Fiyatlarına Siyasetçiler ve STK'lar Sessiz

Düşen Fındık Fiyatlarına Siyasetçiler ve STK'lar Sessiz

Siyasetçiler ve STK yöneticileri, Ferrero'nun fındık üreticisini mağdur etmesine duyarsız kalmaları tepki çekiyor.

Hükümetin belirlediği fındık fiyatının, ürün pazara inmeye başladığı andan itibaren düşüşe geçmesi ve geçen hafta hava şartları nedeniyle fındığını toplayamayan, ya da harmandan kaldıramayan üreticinin piyasaya fındık vermediği halde fiyatın düşmesi, Ferrero’nun alımı durdurarak, fiyatı düşürmeye çalıştığı şeklinde yorumlandı.

Günlerdir Düzce’deki tüm basın, Ferrero’nun fındık fiyatını düşürmek üzerine kurduğu bu oyunla ilgili haberler yaparak, Düzceli fındık üreticisine sahip çıkarken, Düzce’nin geleceğinde rol oynayacağını iddia eden, amacı Düzceliye sahip çıkıp, yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyleyen tüm siyasilerin konuya duyarsız kalması hepimizin kafasında bazı soru işaretleri olmasına neden oldu.

Düzcelilerin önemli geçim kaynaklarından biri olan fındığına sahip çıkmayan siyasilerin, vatandaşların yaşayacakları başka sorunlara nasıl sahip çıkacağını merak ediyoruz.

STK’LAR KULAĞININ ÜZERİNE YATIYOR

Tören ve toplantılarda protokol tribününde yer alan sivil toplum kuruluşları ve başkanları, mevzu Düzcelilerin geçim kaynağı fındığa gelince kulağının üzerine yatmayı tercih ediyor. Havaların yağışlı gitmesi nedeniyle zaten bahçesinden fındığını toplayamayan üretici, sürekli düşen fındık fiyatı karşısında çaresizken, yanında yer almayan Sivil toplum kuruluşları, Düzcelilerin yanında ne zaman yer alacak? Amacı bulundukları memlekete fayda sağlamak olan STK’ların, nüfusun neredeyse yüzde 80’ninin fındık üreticisi olduğu bu memlekette, fındık fiyatları iki dudağının arasında olan Ferrero’ya karşı neden suskun kaldıkları da merak ediliyor.

FERRERO’DAN DA SES YOK

Günlerdir tüm basının yaptığı haberleri muhatap alıp tek bir satır basın açıklaması yapmayan Ferrero’nun da iddia edilen bu fiyat oyununu kabul ettiği görülüyor. Türkiye genelinde ürün bahçeleri oluşturarak, kırım fabrikaları açarak üreticiye sahip çıkıyormuş algısı oluşturan Ferrero’nun ürün alımını durdurarak fiyatı düşünmeye ya da sabit tutmaya çalışması üreticiyi ne kadar önemsediğinin en büyük göstergesi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.09.2021
09:00

Devletimiz sağolsun bizim 667 milyon TL kızı fereroya teşvik olarak verdi üretici yi daha iyi sömürsün diye

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,21
Zeki
21.09.2021
13:58

Ankaşılan o ki! Birileri oyun yapıyor birileride çanak tutuyor!! Sessiz kalarak?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,49
Asd
21.09.2021
13:16

Hepsi birbirinden b.....k görüp bilen ve duyan da dilsiz ŞEYTANDIR 2023 de görüşürüz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,85
Fındıkçı zade


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.