Cemşit Esnafı Dinledi Çözüm Önerilerini Sundu

Cemşit Esnafı Dinledi Çözüm Önerilerini Sundu

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, yaptıkları esnaf ziyaretlerinin ardından, CHP iktidarında esnaflar için yapmayı planladıkları projeleri aktardı.

Esnaf ziyaretleri sırasında vatandaşların ‘’Siz iktidara geldiğinizde neler yapacaksınız?’’ sorusunu çok sık duyduklarını belirten Cemşit; ‘’Vatandaşlarımız umutsuzluğa ve çaresizliğe kapılmasın yanlarında iktidara hazır bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bugün özellikle esnaflarımızı ilgilendiren konulardan bahsedeceğim. Bu ekonomik buhranda en çok yara alan kesimlerin başında esnaflarımız geliyor. Seçimden sonra kısa bir süre içinde, ticaret erbabına sicil affı getireceğiz ve esnafın finansmana erişimini kolaylaştıracağız.’’ dedi.

‘’Esnafın sırtındaki borç yükünü hafifleteceğiz’’

Özellikle son yıllarda artan krizle beraber zor günler geçiren esnafımızın borç yükünü hafifleteceklerini ifade eden Cemşit, ‘’ Esnafımızın pandemi döneminde kullandığı kredileri, faizsiz şekilde ve ödeme gücüne göre taksitlendireceğiz. Kağıt üstünde kurulmasına rağmen bir türlü hayata geçmeyen “Esnaf Ahilik Sandığı” yerine “Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nu” kuracağız. Fon, ekonomik ya da sektörel kriz durumlarında, mücbir sebep hallerinde esnafa destek olacak. İflas durumunda belli bir dönem esnafa düzenli gelir sağlayacak.’’ diye konuştu.

‘’ Esnafın sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı kesintiye uğramayacak’’

Borcu yüzünden sağlık alanında esnafımızın mağdur edilmemesi gerektiğini aktaran Cemşit, ‘’ BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeleri yapacağız. Esnafımıza emeklilik için geriye doğru borçlanma hakkı tanıyacağız: 2000 yılından önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan esnafımıza bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma hakkı tanıyacağız.’’ şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.