İYİ Parti’den Fındık Fiyatı Çağrısı

İYİ Parti’den Fındık Fiyatı Çağrısı

Düzce’de bu yılki fındık rekoltesinin 57 bin 330 olarak açıklanmasına rağmen ortaya çıkan ancak fındık rekoltesi bu rakamların altında kaldı. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, fındık rekoltesinin açıklanan rakamların altında olduğunu bu nedenle de taban fiyatın artış yönlü revize edilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, "Üreticilerimiz başta Düzce olmak üzere Fındık hasat döneminin sonuna gelmiş bulunmaktadır. Gerek üreticinin gerekse fındık toplayan emekçi kardeşlerimizin verdikleri emeğin karşılığını alması yegane dileğimizdir. Bu dileğin gerçekleşmesi için, fındık piyasasında hala ana aktör konumunda olan devletimizin, belli adımlar atması elzemdir" dedi.

İl Başkanı Er, "Gerek Düzce’de gerekse de yurdumuzun diğer fındık bölgelerinde görünen gerçek fındık hasadının açıklanan rekoltenin gerisinde kaldığıdır. Fındık “taban” alım fiyatında rekoltenin temel belirleyici olduğu göz önüne alındığında Devletimiz harekete geçmeli, taban fiyatı “ artış yönlü” revize edilmelidir. Bu hamle hem üreticinin mağdur olmasının önüne geçecek, hem de fındık piyasasındaki olumsuz manipülasyonun önüne geçecektir" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.