Ereğli Belediye Başkanı Düzce’yi Örnek Gösterdi

Ereğli Belediye Başkanı Düzce’yi Örnek Gösterdi

Ereğli Belediye Başkanı Düzce’yi Örnek Gösterdi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediyesi Halil Posbıyık başkanlığında 2020 yılı Eylül ayı Meclis toplantısının 2.oturumunu gerçekleştirdi.  Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Düzce'yi örnek göstererek şehre yatırımcıları çekmek için büyük çalışma içinde oldukları söyledi.

  Kdz. Ereğli Belediyesi’nin, Eylül 2020 Meclis toplantısı iki gün süren çalışmaların ardından tamamlandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Meclis Toplantısı’nın ikinci gününde müjdeli haberler verdi.

Ereğli İlçesi Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısının 2.oturumunda konuşan Halil Posbıyık, “  Panel radyatör, dekoratif radyatör, alüminyum radyatör, havulupan, klima radyatör vanaları ve montaj aksesuar ürünleriyle 4 kıtada 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteriyor.COPA’nın Ereğli OSB’de kuracağı 30 bin metrekarelik modern üretim tesisi ve yan sanayiyle birlikte 1500 kişiye istihdam sağlanacak. Bunun diğer ismi de Ferroli. Yani Ferroli buraya gelmiyor, diğer sistemleri buraya geliyor. Bir çok yerde fabrikaları var. Bu da Batu Müftüoğlu’nun arkadaşı, kendisiyle görüştük, buraya davet ettik, misafir ettik. Ereğli’yi de çok beğendi. OSB’de yer bulmak çok zordu ama Kaymakamımızın ve OSB’nin büyük gayretiyle özel yer tahsisi yapıldı. 40 dönüm civarında yer ayarlandı. Zorlandık baya yer olmadığı için. İki fabrikayla beraber şu andaki sanayi bölgesindeki istihdamı ikiye katlayacak kadar iş imkanı sağlama hayali içerisindeyiz. Bu arada Karasu’da Gazi Metal var. O da Batu’nun Amerika’dan arkadaşı. Kendisi buraya geldi, kendisi aynı zamanda sanatçı. Ereğli’ye iki tane sactan yaptığı heykeli hediye etti. Gazi Metal’i de davet ediyoruz.  Bu haberleri size vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Tabii bunlar OSB ile Kaymakam beyin işi, biz sadece bu sanayicilerin kentimize gelmesi için uğraşıyoruz. Düzce böyle gelişti. Orada siyasi parti ayrımı olmaksızın bütün siyasi partiler, başkanla, valiyle yatırımcıyı davet ettiler. Teşvik de aldılar, çok ilerlediler. Hayırlı olsun diyorum. Fakülte kampüs alanı hızla devam ediyor. Bir terslik falan var diye merak etmeyin. Bağışlar toplanıyor. Arazide hemen hemen hiçbir sorun kalmadı. Değerli Kaymakamımızın başkanlığında hızlı bir çalışmayla kampüs alanının bütün engellemelere rağmen iyi noktaya ilerlediğini de yine güzel bir haber olarak size aktarmak isterim.” (İHA)

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.