Olimpik Anneler Siparişlere Yetişemiyor

Olimpik Anneler Siparişlere Yetişemiyor

Olimpik Anneler Kadın Kooperatifi Başkanı Nermin Alayıldız, aldıkları devlet desteği ile hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Alayıldız 63 üye ve 35’in üzerinde tedarikçi ile hizmet verdiklerini, siparişlere yetişmekte de zorlandıklarını vurguladı.

Gençleri bağımlılıktan uzak tutup spora yönlendirmek ve bu süreçte annelerinin de yanında olmasını sağlamak amacıyla kurulan Düzce Olimpik Anneler Kadın  Kooperatifi, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Siparişlere yetişmekte zorlanan Kooperatif üyeleri dijital mağaza satışlarına ara vermek zorunda kaldı. Düzce’de bir çok anaokulunda minikler, kooperatif annelerinin hazırladığı leziz ve sağlıklı ürünler ile besleniyor.

Düzce Olimpik Anneler Kadın Kooperatifi Başkanı Nermin Alayıldız, yapılan çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

‘ÇOCUKLARI SPORA YÖNLENDİRMEK İSTİYORUZ’

Alayıldız, özellikle bağımlılık ile mücadele edilen süreçte çocukları daha fazla spora yönlendirmek istediklerini dile getirerek “Olimpik Anneler Kooperatifini kurduk. Kooperatifimizin üyeleri ortakları ve tedarikçilerinin hepsi sporcu annelerinden oluşuyor. Biz kooperatifçiliği çok iyi bilmeden bu oluşumu gerçekleştirdik. Baktık ki sosyal kooperatifçilik alanında çalışıyoruz. Biz kar amacı gütmeden bu işi yapmıştık. Kooperatifin gelirinin tamamı spora harcanıyor. Özellikle bağımlılık ile mücadele ettiğimiz şu dönemde çocukları daha fazla sporun içerisinde tutmak istiyoruz. Anneleri de çocuklarının yanında olsun istiyoruz” dedi.

63 ÜYE 35’İN ÜZERİNDE TEDARİKÇİ

63 üye ve 35’in üzerinde tedarikçi ile hizmet verdiklerini belirten Alayıldız şöyle devam etti: “Kooperatifimiz Türkiye’de bir ilk. Türkiye’de spor için kurulmuş ve annelerin bir araya gelerek kurduğu başka bir oluşum yok. Bizde bundan gurur duyuyoruz. 1.5 sene olmasına rağmen birlikte kurulduğumuz kooperatiflerin çok önünde gidiyoruz. Çünkü bir sinerji var. Ben bu sinerjiyi yakalayabildiğimiz için bir Düzceli olarak gurur duyuyorum. Tüm STK’lar bize kuruluşumuzda destek oldu. Kooperatifimizde 63 tane üye var. İlçelerde ve köylerde 35’in üzerinde tedarikçimiz var. Her ürünü kendimiz üretmeyip ilçelerdeki kadınlarımızla birlikte hareket etmeye çalışıyoruz.”

‘SİPARİŞLERE YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ’

Alayıldız, siparişlere yetişmekte zorlandıkları için dijital mağaza satışlarına ara vermek zorunda kaldıklarını kaydederek “Hepsi burada, Trendyol gibi dijital satış mağazalarında satışlarımız çok iyi. Ne yazık ki satışları durdurmak durumunda kaldık. Çünkü siparişlere yetişemiyoruz. Düzce’deki bir çok ana okulunu anne eliyle besliyoruz” diye konuştu.

‘DEVLET DESTEĞİ ÖNEMLİ’

Kadın kooperatiflerin ayakta durabilmesi için devlet desteklerinin çok önemli olduğunun altını çizen Alayıldız şunları söyledi: “Ürünlerimiz tamamen geleneksel yöntemlerle yapılıyor. Geleneksel yöntemler kullanılınca da hız biraz yavaşlıyor. Kadın Emeği Merkezinde kira vermeden kadınların dükkan sahibi olabilmesi bizim de hedefimizi biraz daha büyütmemize sebep oldu. Bu sayede de 20 kadını daha yanımıza aldık. Biz Koop Des hibe desteği ile ilk fırınlarımızı aldı. Kadın kooperatiflerin ayakta durabilmesi için bu destekler çok önemli. Biz kendi çapımızda ilerlerken Koop Des projesi için 1. sırada onaylandık. Onun gururunu yaşarken baktık ki fırınlar bizi çok ileriye attı. 10 günde yaptığımız işi 1 günde yapar hale geldik. Kadın kooperatiflerinin bu hibe desteklerinde vergiden muaf tutulmaları ile ilgili bir beklentimiz var. İnşallah bu talebimiz de yerine getirilirse daha çok kadının ayakta duracağına inanıyoruz.” 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.