Düzce'de de mağdur olanlar var

Düzce'de de mağdur olanlar var

Düzce'de de mağdur olanlar var

Türkiye'de son dönemlerde oldukça popüler olan dijital para borsalarına eklenen Thodex'e Düzceli 5 esnafta yatırım yaptı. Bir anda kapatılan sistemde Düzcelilerin parasıda bir gecede kayboldu. 

Türkiye’nin en büyük dijital para borsalarından biri olan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özen’in 400 bin müşterisinin hesabındaki 2 milyar dolardan fazla parayı farklı bir hesaba aktararak yurtdışına kaçtığı iddia ediliyor. Thodex'le irtibatlı oldukları tespit edilen 78 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 8 ilde operasyon başlatıldı. Diğer yandan şirket kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk'un başkenti Tiran'da olduğu belirlenen Özer'in iadesi isteniyor. Tüm bu gelişmelerin ardından Düzceli 5 esnafın dijital para borsası Thodex'e yatırım yaptığı ve birikimlerinin bir anda kaybolduğu öğrenildi. 

"DAHA FAZLA KAZANIRIZ DERKEN, YATIRDIĞIMIZDA GİTTİ"

Düzceli 5 esnafın Thodex sistemine kişi başı 200'er bin lira para yatırdığını belirten S.S., "Ocak ayında ulusal tv kanallarında reklamları bulunan Thodex'i gördük. Biraz araştırma yaparak 5 esnaf olarak 200'er bin lira para yatırdık. O günki rakamlar sonrasında ciddi oranda kar elde ettik. Nisan ayının başına geldiğimizde 1 milyon liramızın 4.2 milyon liraya yükseldiğini gördük. Araştırma yaptık ve bu yatırım yaptığımız coinlerin yıl sonuna daha yükseleceğini gördük. Bu yüzden herhangi bir çekim işlemi yaptık. Kafamızda yıl sonunda verdiğimiz 200'er bin liraları 2'şer milyon olarak almak vardı. Ama Thodex bir anda bakıma aldık dedi. Bakım olabilir diye düşündük, daha sonra haberler çıkınca anladık ki bizim paralarımız gitti. Ne telefonlara cevap veriyorlar ne maillere. İlgili konu için arkadaşlarımız ile birlikte İstanbul'a giderek suç duyurusunda bulunduk. Kripto para borsasında 5 arkadaşımız ile birlikte 1 milyon liramız heba oldu. Kimse güvenmediği sisteme yatırım yapmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
25.04.2021
12:56

Bir yakını gelse borç istese ne yapacaksın nezaman vereceksin gibi ahiret suali sorarlar.Vermemek için bin dereden su getirirler.Tamamı gidince çok üzülmüşlerdir garibanlar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,79
A
24.04.2021
23:52

5 Koyup 20 Alırken Devlet Aklınıza Gelmiyorda mağdur oluncamı Devlete sıgınıyorsunuz Vergisi yok Algısı yok Kılçıksız Para oh ne ala...Savcılıgın yerinde olsam yapılan suç duyurularıma Kovuşturmaya yer yok der kapatırım dosyaları...Devletin daha önemli işleri var vakit kaybettirmeye gerek yok...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,46
ALPEREN
24.04.2021
20:58

Bir koy on al varmı böyle dünya.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,14
Aydınpınarlı
24.04.2021
14:45

Bi de akıl veriyorsunuz i, tatlı su çakalları... faizci mesmursuzlar.. gayet güzel olmuş bunlar mağdurmuş ne mağduru çakal bunlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,18
Ufuk


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.