Caymaz Esnafın Sorunlarına Dikkat Çekti

Caymaz Esnafın Sorunlarına Dikkat Çekti

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, Dğzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu İle Gündem Programının konuğu oldu. Pandemi döneminde esnafın yaşadığı ekonomik zorluklara değinen İl Başkanı Caymaz, dükkanı kapalı olan esnafın zorlukla kira ve fatura ödemelerini yapmaya çalıştıklarının da altını çizdi.

Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının bu haftaki konuğu, DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz oldu. Covid-19 sürecinde kepenk indiren esnafın sorunlarına değinen İl Başkanı Caymaz, Hükümet destek paketleriyle borçları ötelenen esnafın ödeme günü gelmesine rağmen iş yapamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Dükkanımız kapalı ancak kiramız işliyor

Pandemi nedeniyle vatandaşların alım gücünün düştüğünü ifade eden İl Başkanı Caymaz, “Hem yerelde hem ülke genelinde sorunlar listesi oluşturduğumuzda birinci sırada maalesef ki ekonomiyi görüyoruz. Herkesin dilinde bu sorun. 2017’nin sonlarına doğru baş gösteren bir problem aslında bu. O dönemlerde biliyorsunuz nakit yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı sektörler arasında. Herkes birbirine çek vermeye başladı. Bu çeklerin vadesi geldiğinde de ödemeler yapılamadı. Sonra domino etkisiyle birçok vatandaşımız buna bende dahil olmak üzere sıkıntıya düştük. Sonrasında pandemi süreci başladı. Bunun da ekonomiye çok olumsuz yönde etkileri oldu. Ama bu süreçte esnafımızın çok büyük problemleri oldu. Geçen yıl başlayan dükkan kapatmalar oldu. Dükkanımız kapalı ancak kiramız işliyor. Elektrik şirketleri özel olduğu için onlarda geçen yılki ortalamalara göre bize fatura kesiyorlar. Dükkan kapalı ancak fatura kesiliyor. Bir taraftan vergiler işliyor.  Çalışanların sigorta primleri işliyor bunları ödemek gerekiyor. Bunlarla ilgili bazı kalemlerde ötelemeler yapıldı. Fakat bunlarında ödeme günü geldi. Esnaf çalışamadı ki. Hem pandemiden dolayı hem de ekonomik durumdan dolayı insanların da alım gücü düştü” şeklinde konuştu.

Hükümet kamuoyunu doğru bilgilendirmiyor

Hükümet tarafından ekonomik krizin kamuoyuna doğru şekilde yansıtılmadığını belirten İl Başkanı Caymaz, şöyle konuştu:

“Öncelikle herkes şu anda temel ihtiyaçlarına bakıyor. Tüm esnaflara sorun temel ihtiyaçlar haricindeki esnaflar iş yapamıyor. Bu sorun herkesin kabul ettiği bir gerçek. Gözardı edemeyiz. Mevcut hükumet bunu görmezden geliyor demek doğru olmaz ama, doğru teşhisi yapamıyor diyebiliriz. Bunu kabul etmiyorlar. Birkaç ay öncesine kadar ekonomimizin çok güçlü olduğunu, uçuşa geçtiğini söylüyorlardı. Fakat geçtiğimiz haftalarda ekonomiyle ilgili olan devlet yönetimindeki en önemli iki kurumdaki baş yöneticiler görevlerinden ayrıldılar. Başarı olunsa, ekonomisi güçlü olan bir ülkede neden bu iki kurumdaki üst düzey isimler görevlerinden ayrılmış olsunlar? Bu da bize gösteriyor ki kamuoyuna anlatılan, söylenilen ifadeler gerçeği yansıtmıyor. Bir hastalığı tedavi etmek için önce teşhisi koymak lazım. Bunu kabul etmek lazım. Kabul ettikten sonra da tedaviye yönelik çalışmalar yapmak lazım.”

Güzel bir yönetim kadrosu oluşturduk

Düzce’deki teşkilat yapılanmasında ön plana çıkan kriterlere de değinen DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, şöyle konuştu:

“Merkezin belirlemiş olduğu bazı kriterler var. Öncelikle iyi insan olması. Dürüst insan olması. Yaptığı işinde başarılı olması. Bunlar çok önemliydi bizim için. Daha önce siyaset yapmış ise siyasetini de dürüst yapmış olması önemli kamuoyunda, çarşıda esnafların arasında gezebiliyor olabilmesi ve iyi anılıyor olabilmesi bizim için önemliydi bu süreçte.  Bizde bu kriterler minimalinde çalışmalarımıza başladık. Akabinde de güzel bir yönetim kadrosu oluşturduk.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.12.2020
15:34

düzcenin devası hayırlı olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,89
ali


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.