Düzce’de Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet Arttı

Düzce’de Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet Arttı

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde açıklamalarda bulundu. Kadına yönelik her türlü şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirten Baro Başkanı Ay, Düzce’de kadına yönelik şiddet vakalarındaki artışa dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı, 2020 yılının 10 aylık döneminde kadın cinayetlerinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında düştüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik yürütülen çalışmalar sonuç vermeye devam ediyor.

"Kadına ve çocuğa yönelik şiddet arttı"

Düzce Baro başkanı Av. Azade Ay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Baro Başkanı Ay konuşmasında, Düzce’de kadın cinayetlerinin değil kadına ve çocuğa yönelik şiddetin artış gösterdiğine dikkat çekti. Azade Ay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Düzce genelinde son 10 yıllık süreçte kayıtlara geçen 4 kadın cinayeti oldu. Eğer kadın cinayeti olduğu varsayılıyor fakat kayıtlara geçilmediyse o konuda bir bilgim yok. Bunun yanı sıra Düzce’de çok fazla şiddet var. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar devam etmekte. Onlarda herhangi bir azalma olmadı. Onlar artarak devam etti. Ancak Düzce genelinde kadın cinayetleri çok fazla arttı diyebileceğimiz bir noktada değiliz çok şükür.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.