Israil'e Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Israil'e Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına siyasiler tepki gösterdi.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Polisler, namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermilerle saldırdı. İsrail'in saldırısına Düzce’den art arda sert tepkiler geldi.

 

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, cemaate saldırmasına ilişkin, “Mübarek Ramazan ayında ibadet eden Filistinli kardeşlerimize karşı sergilenen bu zulüm ve işgal; tükenen vicdanı ve ayaklar altına alınan insanlığı bir kez daha gözler önüne serdi. İsrail’i lanetliyorum.” İfadelerini kullandı.

Düzce milletvekili Ayşe Keşir, Tüm dünyanın gözü önünde, Ramazan Ayı’nda #Filistin...İbadet etmek için orada olan yüzlerce insan yaralı, kadın, çocuk... Dünya suskun...Tüm dünya sussa bile #Filistin halkı asla yalnız değildir.” Paylaşımında bulundu.

Düzce milletvekili Ümit Yılmaz, “Mübarek Ramazan ayında İsrail’in #MescidiAksa'da namaz kılan cemaate yaptığı çirkin saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.” Dedi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, sosyal medyadan “Tüm dünyanın gözü önünde mübarek Ramazan ayında İsrail zulmünü bir kez daha ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya karşı tekrarlıyor, dünya her zaman olduğu gibi yine kör, sağır ve sessiz kalmaya devam ediyor. ,Unutulmasın ki; herkes sussa, herkes gözünü yumsa, herkes sırtını dönse bile biz Türkiye olarak Filistin’e sırtımızı dönmeyecek, gözümüzü yummayacak, Filistin için haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. “açıklamasında bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, sosyal medya hesabından, “Mübarek Ramazan ayında ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize, İsrail polisinin gerçekleştirdiği saldırılar şımarık İsrail’in müzminleşmiş insanlık dışı tavırlarından sadece birisidir. İsrail’i ve İsrail zihniyeti ile hareket edip bu saldırılara sessiz kalanları kınıyorum. Allah Kerimdir...” paylaşımında bulundu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.