Akla zarar kavşak, bayramda sınıfta kaldı

Akla zarar kavşak, bayramda sınıfta kaldı

Karayolları tarafından yapılan olimpiyat kavşağında çalışmanın ardından 3 şeritli yolun 2 şeride düşürülmesi trafiği rahatlatmak yerine çileye dönüştürdü. Ayrıva kavşakta çalışma yapılmayınca bayram için memleketlerine gidenler mezberelik görüntülerin arasından Düzce’den geçerken Düzce’nin imajı da sarsıldı. Turizm yılı ilan edilen kentin tanıtımı kavşağı kullanan sürücüler açısından pekte hoş olmadı.


Kurban Bayramı karayollarında oluşan kazalar ve sorunlar nedeniyle çileye dönüştü. Bayram için karayolunu tercih eden sürücüler Düzce’nin düzenlenmeyen kavşaklarını, kent merkezinden geçen D-100 kenarlarında adeta mezberelik alanlarıyla tanıtımda sınıfta kaldı. Ayrıca TEM karayolunda meydana gelen kazalar nedeniyle D-100 Karayoluna yönlendirilen araç sürücüleri Olimpiyat kavşağı gibi karayollarının şaheseri olan kavşakları kullanmak zorunda kaldı. Karayolları çalışma yapmadan önce 3 şerit olarak hizmet veren kavşak yapılan düzenlemelerin ardından şeride düşürüldü. Binlerce araç, Olimpiyat kavşağını geçebilmek için adeta sinir harbi yaşadı. 


IŞIKLANDIRMA ARAP SAÇI
Olimpiyat kavşağında yapılan çalışmaların ardından refüj düzenlemeleri yapılamadığı için halen mezbere görüntü, toprak yığınları arasında sürücüler, Düzce’den geçmek zorunda kalırken binlerce aracın geçtiği Olimpiyat kavşağında trafik ışıkları da adeta sürücüleri çileden çıkarttı. Çoban Kavşağı’ndaki gibi ışıklandırma ile çözülebilecek olan trafik keşmekeşi bu bayrama yetişmeyince kavşak kördüğüm oldu. Zaman zaman sürücüler kavşaktan çıkabilmek için 45 dakikalara vara sürelerde beklemek zorunda kaldı. Yeşil ışığın bir anda kırmızıya dönmesi ile Ankara ve İstanbul istikametlerine gitmete olan büyük araçlar orta kavşağı tıkayınca kuzey ve güney yönüne,İstanbul istikametinden Kuzeye,Ankara istikametinde şehir merkezine dönemeyen araçlar kavşağı tıkıyor. Tır, Kamyon gibi uzun araçlarda şehir merkezinden ya da Arapçiftliği Mahallesi tarafından gelip D-100’e katılmaya çalışınca kavşak  iyice tıkanıyor. Trafik ekiplerinin müdahalesinden sonra kör düğüm olan Olimpiyat Kavşağı trafiği açılıyor.  


UZMANLARIN DEHASI İLE KAVŞAK SORUN HALİNİ ALDI
Uzmanların birebir çalıştığı kavşakta eskiden yaşanan sorunlar, çığ gibi büyümesine karşın yeni sorunlarda eklendi. Yol kenarına yapılan bariyerlerden, 3 şeritli yolun yapılan eşsiz çalışma ile 2 şeride düşürülmesi, yeşil ışığın bir anda kırmızıya dönmesi,Türkiye’nin en yoğun karayolu trafiğine sahip Düzce’den geçen sürücülerin çile çekmesine neden oldu. Uzun araç kuyrukları ile Olimpiyat Kavşağı’ndan İstanbul yaa memleketlerine gitmek isteyenler Öztürkler ve Otoaygaz kavşaklarına kadar uzayan kuyruklarla mücadele etmek zorunda kaldı.Trafik ışıklarının amacı trafiği rahatlatmak ve sürücü ve yayaların can güvenliğini sağlamak için yapılır fakat Olimpiyat kavşağında bir anda yeşilden kırmızıya dönen ışıklar tarfiğin içinden çıkılmaz bir hal almasını sağlıyor. 


TURİZM YILIDA BERBAT OLDU
TEM Otoyolunda meydana gelen kazaların ardından araçlar D-100 karayoluna yönlendirilmesiyle bayram tatili sonrası İstanbul istikametine ve Avrupaya geçmek için kent merkezinde bulunan Çoban, Öztürkler ve Olimpiyat kavşaklarını kullanmak zorunda kaldı. Olimpiyat kavşağında bitmemiş, mezbere görüntüsü ile araç sürücülerini karşıladı. Kavşağı bu haliyle görenler ise Düzce hakkında; “Unutulmuş şehir imajı oluştuğunu ancak Türkiye’nin önemli markalarının o kavşakta olmasının bozuk kavşağın imajını birazcık kurtardığını dile getirdiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.07.2021
20:37

Düzceyi yönetenler bana göre köy bile yönetemez biri yapıyor diğeri gelip yıkıp daha perişan ediyor neden düzce 1 karış ileriye gidemiyor yazıklar olsun böyle yöneticilik olmaz çevre iller ay a gider biz ancak yaya gideriz......

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,50
Memleket meselesi
26.07.2021
09:23

Allah rızası için bir yaptığınızda olsun şu duzceye her yapilanmi yanlış olur biz yaptık oldu olmamış bidaha yap bidaha yıllaramı maliyetleremi yanalım

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,32
Zk
25.07.2021
17:33

Ambulansların hastaneye döndüğü kavşağı daraltıp emniyet şeridi yapmamak ve ambulansları bu trafiğin içerisinde hapis etmek......

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,86
Uzunmustafalı
25.07.2021
16:46

Birakin duzceyi yonetemiyorsunuz bizi sakarya ya baglayin oranin ilçesi olalim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,25
Duzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.