Depremin Üzerinden 21 Yıl Geçti

Depremin Üzerinden 21 Yıl Geçti

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği Marmara Depremi’nin üzerinden 21 yıl geçti. Düzce’de de onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan afet sonrası vatandaşlarda deprem bilinci oluşmaya başladı. Deprem bilinci acı bir tecrübeyle yaşayan Düzce’de Zorunlu Deprem Sigortası oranı yüzde 75’e ulaştı.

17 Ağustos 1999 yılında Marmara’nın güneydoğusunu etkileyen 7,4 şiddetindeki depremin üzerinden 21 yıl geçti. 17 Ağustos 1999 özellikle Düzce için bir dönüm noktası oldu. Büyük afet sonrası il statüsüne kavuşan Düzce Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde ve birinci derece deprem kuşağında bulunuyor.

Yaşanan acı deprem tecrübesi sonrası Düzce’de birçok alanda da düzenlemeye gidildi.

Bu bilimsel gerçekler ışığında İmar ve Şehirleşme konusunda yeni kararlar alındı. Yatay şehirleşmenin gereklerini hayata geçirilerek şehirleşme sıkı bir kontrol altına alındı. Birinci deprem kuşağında bulunan Düzce’de binalara kat sınırı getirilerek Yüksek kata müsaade edilmiyor.

ACI TECRÜBE DASK’A DA YANSIDI

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük depremin ardından deprem sigortasının önemi görülmeye başlandı. Bu kapsamda Düzce’de, sigortalılık oranı da artış gösterdi. 68 bin 470 konuttan 51.359’unun deprem sigortası bulunuyor. Bu rakamlara bakıldığında Düzce’de sigortalılık oranı yüzde 75 olarak bildirildi. Deprem sigortası oranı Bolu’da yüzde 93, Sakarya’da ise yüzde 85 olarak kayıtlara geçti. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.