Sel faciasını büyük oranda azalttı

Sel faciasını büyük oranda azalttı

Geçtiğimiz günlerde Rize ve Artvin'de sağanak yağış su taşkını ve sel afetine sebep olmuştu. Bir çok ev ve arabada zarar oluşturmuştu. Düzce'de de 2 hafta önce gerçekleşen sel sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce, Rize ve Artvin bölgelerini Afet bölgesi ilan etti. Yaraların sarılması için çalışmalar başlatılırken, Düzce'de faaliyetlerini sürdüren bir fabrika, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte Rize'nin Güneysu ilçesinde Moloz bariyer kuruldu.

Selden sadece haftalar önce pilot olarak kurulan moloz bariyeri, sel afetini büyük oranda azalttığı görüldü. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgede yaptığı incelemelerde sel sularının getirdiği bir çok moloz, Düzce'de bulunan fabrikada yapılan ürünler tarafından durduğu görülüyor. Pilot olarak yapılan çalışmanın ilerleyen zamanlarda özellikle sel afetinin yaşandığı bölgelerde hızla yapılmaya başlanması bekleniyor. Düzce'de de önümüzdeki ay çalışmaların başlaması bekleniyor. 

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.07.2021
13:30

ben bu bariyer sistemini 1987 de o zamanki Yugoslavya' da bir şehirde yerleşim alanının içinden geçen nehirde görmüştüm. Hatta bir değil, kademeli olarak 3-5 noktada uygulama yapmışlar, dolayısıyla normal zamanda da suyun temiz akmasını sağlıyor.Biz de henüz pilot olarak uygulanıyor olması ne kadar acı verici.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,27
Avrupalı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.