MHP İl Başkanı Caboğlu’ndan Andımız Açıklaması

MHP İl Başkanı Caboğlu’ndan Andımız Açıklaması

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Danıştay'ın Andımız kararı sonrası başlayan tartışma hakkında açıklamalarda bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Andımız’ın okutulması taraftarı olduklarının altını çizen Başkan Caboğlu, okullarda okutulmaması yönünde karar kesinleşse dahi çocuklarımıza evden çıkarken biz andımızı okutup o şekilde evden çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Danıştay tarafından alınan karar ile ilkokullarda okutulan Andımız'ın kaldırılmasının yankıları sürüyor. Konuyla ilgili yapılan bir araştırmada seçmenlere "Andımız okutulsun mu?" sorusu yöneltildi. Bu soruya MHP seçmeninin yüzde 83.8'i, AK Parti seçmeninin ise yüzde 74.9'u "Andımız'ın okullarda okutulmasını devam ettirirdim" yanıtını verdi.

Danıştay’ın Andımız kararı siyasi partilerde de tartışmalara yol açtı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, parti olarak Andımız’ın okutulması taraftarı olduklarının altını çizdi.

“Okullarda okunmasa dahi çocuklarımızı evden andımızı okutup o şekilde çıkaracağız”

İlkokullarda Andımız’ın okutulmaması kararı kesinleşse dahi çocuklarımızı evden Andımız’ı okutup öyle çıkarırız diyen Başkan Caboğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Andımızı okuyalım diyoruz ve okuyacağız. Tabii alınan kararlar çok anayasal veya hukuk düzeyinde alınan kararlar. Bunlar toparlanır. Bunlarla ilgili gereken merciler hareket eder. Okullarda dahi okunmasa bizim çocuklarımız evden çıkarken biz andımızı okutup o şekilde evden çıkaracağız. Biz andımız okunsun istiyoruz. Zaten Türküm diyemeyenin Türkiye’de siyaset de yapamıyor olması lazım. Hiçbir şekilde de söz sahibi olmaması lazım. Ben mesela millet olarak bakarsanız Laz’ım. O zaman ben Laz’ım doğruyum mu diyeceğim?”

‘Türküm demenin neresi yanlış?’

‘Türküm demenin neresi yanlış?’ ifadelerinde bulunan İl Başkanı Caboğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı isem, bu milletin mensubu isem Türküm, doğruyum, çalışkanım diyeceğim. Şimdi Türküm demenin neresi yanlış? Doğruyum demenin neresi yanlış? Bu konuda biz andımızın okunması taraftarıyız” dedi.  

“Bugün ABD’ye gittiğinizde de ben Amerikan vatandaşıyım diyorlar”

Andımız’ın okutulmasının hiçbir kutuplaşmaya yol açmayacağına değinen İl Başkanı Caboğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 “ Etnik grupların bir araya gelmesi ile Türk Ulusu Devleti ortaya çıkmış. Burada bizi zengin kılan da budur zaten. Burada Laz’ı ile, Çerkezi ile, Kürdü ile bütün bir şekilde Türk’üz.  Bugün ABD’ye gittiğinizde ben Kızılderiliyim, ben zenciyim demiyorlar. Ben Amerikan vatandaşıyım diyorlar. Yine aynı şekilde İngiltere’de de ben İngilizim diyorlar. Bundan Amerikalı gocunmuyorsa, İngiliz, Fransız, Yunanistan gocunmuyor ise bizimkiler niye gocunuyor? Ya da nereli olmak istiyorlarsa oraya gitsinler o zaman. Bizimle uğraşmasınlar. Biz Türk’üz, doğruyuz ve çalışkanız. Bunu da demeye devam edeceğiz.”

“O günün şartlarına göre söylenmiş sözlerdi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2008 yılında 'Bizim andımız İstiklal Marşı’dır. Başka ant tanımıyoruz’ ifadelerinin hatırlatılması üzerine konuya ilişkin açıklamada bulunan Caboğlu, bu sözlerin o günün şartlarına göre söylenmiş sözler olduğunu dile getirdi. Caboğlu konuşmasında son olarak, “Şimdi tabii o günün şartlarına göre söylenmiş bir söz olabilir. Tabii ki burada Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün itibariyle aynı şekilde söylemlerini çok yakın olarak takip ediyoruz. Her türlü de destekçisiyiz. Bu konu mutlaka sağlam bir zemine çekilecektir. Bununla ilgili çalışmalar olduğunu da biliyorum. Burada geçmişten beri ele alırsak bir algı meselesi bu. Geçmişte yapılan bu tip durumlarda mutlaka o günün şartlarında o ülkenin menfaati doğrultusunda olmuştur. Biliyorsunuz yine İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bir karar var. Yine geçmişte alınan karar bugün itibariyle feshedildi. Bunlar denenen durumlar olabilir. Ama biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak dün de Türk idik bugün de Türk’üz yarın da Türk olacağız” ifadelerine yer verdi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.03.2021
16:55

BAŞKANLIĞI MI BIRAKIYORSUN?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,81
Duyarlı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.