Düzcespor şampiyonluk kupasını aldı 22 yıllık hasret sona erdi

Düzcespor şampiyonluk kupasını aldı 22 yıllık hasret sona erdi

TFF 3.lig 2. Grupta mücadele eden Düzcespor sezonu lider tamamlayarak 2.lige yükseldi.

 
Düzce’de 1999 yılında yaşanan depremlerin ardından düşüşe geçen ve amatör lige kadar düşen 2021-2022 futbol sezonunda 3.lig 2. Grupta mücadele etti.

Sezon başından bu yana oynadığı futbolla şampiyonluğun favori takımları arasında yer aldı. Sezonun son maçında kendi evinde Çarşambaspor ile karşı karşıya gelen Düzcespor sahadan 2-1 galip ayrılarak 78 puana ulaştı ve şampiyonluğunu ilan ederek kupasını aldı. 


Maç öncesi Çarşambaspor futbolcuları sahaya giren Düzcespor futbolcularını tebrik etti. Düzcesporlu futbolcular ise ellerinde karanfillerle birlikte eşleri ve annelerinin yanına giderek Anneler Günü’nü kutladılar. Maçın bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte taraftarlar sahaya girerek şampiyonluğu kutladılar. 


Düzcespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada “Kupayı Düzce’ye kazandırdığımız için ok mutluyum. Ben değerli başkanımıza, futbolcularımıza, taraftarlarımıza çok teşekkür ederim.  Bu kupayı anamızın ak sütü gibi hak ettik. Düzce’ye bu kupa ve şampiyonluk çok yakıştı” dedi. 


Düzcespor As Başkanı Erkan Seçkin ise “Düzce halkı bunu hak ediyordu. Allah yönetim olarak bize bunu Düzce halkına hediye etmeyi nasip etti. Biliyorsunuz bu 22 yıllık bir özlemdi. Düzce 2000 yılında il oldu fakat büyük acılarla, büyük üzüntülerle bir il oldu.

 Büyük bir deprem yaşadık ve düşüşe geçen bir il takımını bunları unutturarak yükselen bir il pozisyonuna getirmeye çalıştık. Ben futbolcularıma, Düzce halkına, taraftara çok teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluğu inşallah 2. Ligde de gerçekleştireceğiz ve Düzce halkına hediye ederiz” ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.