Bakan Karaismailoğlu: "Türkiye üzerinde 1 milyar tonluk yük hareketi var"

Bakan Karaismailoğlu: "Türkiye üzerinde 1 milyar tonluk yük hareketi var"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 yıl önce Türkiye'deki taşınan yük miktarı 500 milyon tondu. Bugüne geldiğimizde tam 1 milyar tonluk yük hareketi var Türkiye üzerinde" dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Kamyon şoförlerinin talep ve önerilerini dinleyen Bakan Karaismailoğlu, kooperatifteki temaslarının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Son 20 yıldır Türkiye'de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, karayolları ve ulaşım ağında hayal edilemeyen pek çok projenin bitirildiğini kaydetti. Karaismailoğlu, "Tabii 20 yıl önce Türkiye'deki son derece kalitesiz 6 bin kilometre bölünmüş yoldan, geldik 29 bin kilometrelik bölünmüş yol ağıyla ülkemize hizmet ediyoruz. Şuanda da yapımı devam eden 4 bin kilometrelik bölünmüş yol inşaatımız da bir taraftan devam ediyor. Yine bunun yanında Karayollarındaki yatırımlar, demir yolları, hava yolları, deniz yolları, deniz yapılarıyla ilgili çalışmalarımız var. Büyük, güçlü Türkiye için bu çalışmaları yapacağız. Yapılan bu yatırımlar sayesinde Türkiye çok hızlı büyüyor" dedi. 

"İnşallah Türkiye kendine çizmiş olduğu hedefler doğrultusunda devam edecek"
Türkiye'nin daha da büyüyeceğini, doğru yolda ilerlediğini ifade eden  Bakan Karaismailoğlu, "Bu yapılan yatırımların hakikaten doğru zamanda yapılması Türkiye'nin büyümesine oldukça katkı sağladı. Türkiye'nin, Anadolu'nun dört bir köşesinde ihracatın, üretimin bu kadar hızlı artması, istihdamın artması, turizmin bu kadar gelişmesi tabii ki hepsi bu yatırımların üzerine kuruluyor. İnşallah Türkiye kendine çizmiş olduğu hedefler doğrultusunda devam edecek" 

"Türkiye üzerinde 1 milyar tonluk yük hareketi var"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"20 yıl önce Türkiye'deki taşınan yük miktarı 500 milyon tondu. Bugüne geldiğimizde tam 1 milyar tonluk yük hareketi var Türkiye üzerinde. Tabii bu 1 milyar tonluk yüklük hareketinin sağlanması için bu yatırımların çok büyük katkısı oldu. 1 milyar tonluk yükün taşınmasında lojistik açıdan kamyoncularımız, tırcılarımız, nakliyecilerimiz bizim vazgeçilmezimiz. Hem yurt içindeki hayatın devamı için bu şart. Uluslararası ticaretin gelişmesi, ihracat rakamlarının yükselmesi ve ülkemizin büyümesi, gelişmesi için nakliye sektörü olmazsa olmazımız. Adeta yaşamın devamı onların elinde. O yüzden bu yaptığımız kaliteli, güvenli yollar sayesinde taşımacılarımızın da çalışma şartlarına katkı sunuyoruz. Bugün 1 milyar ton ama 2053 yılına geldiğimizde bunun 2 milyar ton olacağını biz bugünden görüyoruz. Bu 2 milyar tona çıkacak hareketliliğinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için de bugünden yatırımlarımızı planladık ve devam edeceğiz" 

"Canla başla çalışıyoruz"
Esnafın görüşlerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, "Amacımız ve görevimiz, bu sektörün önündeki bütün engelleri ortadan kaldırmak. Nakliyecilerimiz daha iyi şartlarda, daha iyi kazançlar sağlaması, daha iyi koşullarda çalışmaları için canla başla çalışıyoruz. O yüzden bugünde esnafımızla direkt beraber olduk. Onların tavsiyeleri, görüşleri bizim çok kıymetli. Onları görüşlerini aldık, inşallah kısa zamanda bunları pek çoğunu gidereceğiz ve daha iyi şartlarda, daha kaliteli hizmet vermelerini sağlayacağız. Tabii ülke büyüdükçe, sektörde geliştikçe farklı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Onları çözmekte bizim görevimiz" diye konuştu. 

Türkiye'nin daha da büyüyeceğine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye büyüyecek, lojistik firmaları da, esnaf da büyüyecek. İnşallah Türkiye el birliğiyle dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisi arasına girecek" sözlerine ekledi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.