Düzce Belediyesine Zor Sorular

Düzce Belediyesine Zor Sorular

İyi Parti belediye meclis üyeleri, temmuz ayı oturumunda verdigi önergelerle ses getirdi. Konuralp’teki yüksek binalarda yangına karşı itfaiyenin yeterli ekipmanının olup olmadığını sordu. 


İyi Parti Belediye meclis Üyeleri Belediye meclisi temmuz ayı oturumunda verdigi önergelerle yine gündemi belirledi. İyi Parti il başkanı Yunus Özay Er, “Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla toplantı öncesi biraya gelerek hazırladığımız önergelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz meclis oturumunda Konuralp bölgesinde alınan  karar neticesinde imar düzenlemesi yapılarak kat sınırlaması getirildi. Bundan sonra yüksek katlı binalar yapılamayacak olmasına rağmen mevcutta önceki imar düzenlemesi ile yapılmış, yapımı devam eden ve inşaat ruhsatını almış başlayacak olan binalar var. Yapılmış, yapımı devam eden ve inşaat ruhsatını almış başlayacak olan bu binalarda olası yangın felaketlerinde itfaiyenin müdahale ve kurtarma ekipmanları var mı?


     Yapılmış, yapımı devam eden ve inşaat ruhsatını almış başlayacak olan bu binalarda olası yangın felaketlerinde itfaiyenin müdahale ve kurtarma ekipmanları tedarik etmemiz konusunda ivedilikle hareket edilmesi gerekliliğini hatırlatmak ve alınması gereken kararları almamızı öneriyoruz. 2012 yılında imar konularında İtfaiye Müdürlüğünden görüş alınması iptal edilmiştir. O dönemde Konuralp’te uygulanan Hmax serbest yapılan binalarda yangınla mücadele ve insanların tahliyesi konusunda çok ciddi zafiyet oluşmuştur. Temenni etmediğimiz durumlarda bu binalara itfaiyemizin müdahale etmesi vatandaşı tahliye etmesi mümkün görünmemektedir.


     Bundan sonra bu hataları tekrarlamamak adına gereken işlemlerin yapılması, ayrıca geçmişte yapılan binalarla alakalı çözüm önerilerinizi öğrenmek ve imar konularında İtfaiye Müdürlüğünden görüş alınmasının zorunlu hale getirilmesini teklif ediyoruz”dedi.

SU SAYAÇLARINDAKİ OKUMA DÜZENSİZLİĞİ
Bir diğer konunun ise şu sayaçlarının okunma aralıklarında ki düzensizlik olduğunu belirten Er, konuyla ilgili verdikleri önergeyi okudu, “Belediyemiz su sayaçlarını okurken aylık periyodu geçerek fatura yazdırmaktadır. Ortalama bir konutun su tüketimi 13 ila 16 M3 civarındadır ve 20 M3 tüketime kadar uygulanan fiyat ile 20 M3 üzerine uygulanan fiyat farklı olmasına rağmen faturalandırma periyodu 30 günü geçtiği için tüketilen miktarın  20 M3 üzeri kısmı yüksek  fiyattan yapılmaktadır.
     Bu kullanıcının fazla bedel ödemesine sebep olduğu için bu hatanın düzeltilmesini ve geçmişe dönük vatandaşın zararlarını tazmin edilmesini talep ediyoruz”.

 

İMAR BARIŞI ÇÖZÜM ÖNERİSİ
   İmar barışından faydalanan vatandaşların belediye ile ilgili sorunlar yaşadığını belirten Er,  meclis üyelerinin bu konuda verdiği önergeyi paylaşti, “ Eski Bakanın bu ifadeleri üzerine Düzce’de imar barışından faydalanan vatandaşlarımızın belediyeye gelerek iskan alamadıkları şikayetleri artarak devam ediyor.
     Belediye imar servisinde gün geçtikçe artan bu sorun hakkında Belediyenin kamuoyuna açıklama yapmalarını talep ediyoruz”.
  18 uygulamasında vatandaşların mağdur olduğunu ve konuyla ilgili verdikleri önergeyi paylaşan Er,”  18 uygulamalarının yapılıp, itiraz süreleri geçip kesinleşen bölgelerde arsa sahipleri yollar açılmadığı için arazilerinin güvenliğini sağlamak adına tel örgü veya duvar yapamıyorlar.
     Bu durum ağırlıklı olarak üzerinde fındık veya tarımsal ürünlerin olduğu arsalarda mal güvenliğini sağlamayı imkansız hale getirmektedir.
     Bu şekilde olan bölgelerde yolların acilen açılması ve mülk sahiplerinin gayrimenkullerinin güvenliğini sağlamak için yapacakları çalışmaların önünü açmalıyız” dedi.
    Kentsel dönüşüm ile ilgili konuyu önerge olarak sunduklarını belirten Er, “Geçtiğimiz dönemde Düzce merkezde bulunan ve eski sanayi diye tabir ettiğimiz bölgede bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanmıştı. Hazırlanan proje bakanlığa gönderilmiş ve projenin amacına aykırı şekilde geniş tutulması sebebi ile bakanlık projeyi geri göndermiştir.
     Kentsel dönüşüm projesi sebebi ile bu alanda imar izinleri verilmemektedir. Bu sebeple bu alanda bulunan binalar tadilat yapamamakta, satılamamakta veya satın alınamamaktadır. Daha önemlisi bu alanda bulunan boş arsalar üzerinde imar alıp yapılaşma sağlanamamaktadır. Saydığımız bu durumlar mülk sahiplerinin, kiracıların ve yatırımcıların ekonomik kayıp yaşamalarına sebep olmaktadır.
     Uzun yıllardır bu bölgedeki mülk sahiplerinin askıda duran bir proje yüzünden zarar görmeleri Düzce Belediyesi meclis üyelerinin ve başkanlarının ayıbıdır. Bu ayıbı ortadan kaldırmak ve vatandaşın zararlarının artık önüne geçmek mesuliyetine yakışır davranmamız zaruridir.
     İvedilikle bu alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin, bakanlık tarafından iade edilme sebeplerinin belirlenip gereken düzenlemelerin yapılmasını veya bu kentsel dönüşümü başaramayacaksanız gündemden kaldırılmasını teklif ediyoruz” dedi.

YENİDEN "YEŞİL DÜZCE" OLMALI 
Düzce’ye yeni bir yeşil alan kazandırmak için de bir önerge verdiklerini söyleyen Er, “ Şehrimize daha fazla yeşil alan kazandırmak ve bunları iyi planlayarak, tema parkları haline getirmeliyiz. Bu şekilde de şehrin farklı noktalarında cazibe merkezleri oluşturmak sorumluluğu hepimizin öncelikleri arasında olmalıdır.
     Melen Park yolu üzerinde Mergiç mevkiinde bulunan ve Orman Bakanlığına ait 100 dönümün üzerinde olan fidanlık bakanlık tarafından bir şahsa kiralanmıştı. Bu kiralama süresinin bitmiş olduğu bilgisini aldık. Kiralama süresi bittiği günden beri müstecirin bakanlığa kira ödemediği bilgisi de mevcuttur.
     Belediye olarak Orman Bakanlığı ile görüşmeler yaparak bu araziyi belediyemize yani şehrimize kazandırmalıyız. Bu alana şehir merkezimizde bulunan İnönü Parkı ve Avni Akyol Parkı ile beraber bir park oluşturmalıyız. Sadece yeşil alan olarak düzenlemekten öte  İzmit Belediyesinin yaptığı  Ormanya isimli park gibi temalı parklar yapmalıyız. Bu şekilde hem yeşil alanlarımızı arttırmış oluruz hem de iç turizmi de arttırmış oluruz.
     Bahse konu arazinin belediyemize kazandırılması için bakanlıkla görüşülmesini ve gereken çalışmaların yapılmasını teklif ediyoruz” dedi.

DÜZCESPOR ADI ALTINDA...
Son olarak otobüs terminalinde ki araç giriş çıkışlarından Düzcespor adına bağış alınıp alınmadığını soran Er, “Düzce Şehirlerarası Otobüs terminaline giren-çıkan araçlardan Düzcespor’a bir bağış alınıyor mu?
     Bu alınan ücretin Düzcespor’a ulaştırılması ve Düzcespor’un gelirlerini arttıracak diğer girişimler konusunda kamuoyunun aydınlatılmasını talep ediyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.