Türkkan: Salgın hastalık riski var

İyi Parti Kocaeli Milletvekili ve Parti Brup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, sel felaketinin yaşandığı köyler ile ilgili önemli telkinlerde bulundu. Türkkan: Salgın hastalık riski var Kanalizasyon ve içmesuyu hatlarının bir an önce rehabilite edilmesi gerektiğini kaydeden Türkkan aksi halde salgın hastalıkların baş gösterebileceğini vurguladı. Türkkan ayrıca selzedeler için sağlanan KOSGEB desteğinin tüm Düzceli esnafları kapsaması gerektiğine dikkat çekti.  İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Parti Brup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Kadın Kolları Teşkilat Üyeleri ile birlikte selzedeler için toplanan yardımları Düzce’ye ulaştırdı. 

17-18 Temmuz’da Düzce’de yaşanan, 24 köyü sular altında bırakan ve 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketinin ardından bölgeye yardımlar devam ediyor. Bu kapsamda İYİ Parti Kocaeli İl Teşkilatı, başlattıkları kampanyayla topladıkları yardımları dağıtmak için Düzce’ye geldi. İl Başkanı Yunus Özay Er tarafından karşılanan Lütfü Türkkan liderliğindeki Kocaeli grubu yardımların ulaştırılacakları yerler hakkında bilgi aldılar.  Ziyaret öncesi Düzce İYİ Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Lütfü Türkkan, ülke gündemini değerlendirdi, erken seçim vurgusu yaptı. Türkkan yeni siyasi oluşum girişiminde olan eski AK Partililere de seslenerek “Partimiz herkese açık yeter ki yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmamış olsunlar” dedi.

Bu ak parti’nin son seçimi olabilir

Türkkan yapılacak olası erken genel seçimin AK Parti’nin son seçimi olacağını iddia ederek “Eski Ak Partililerde artık Türkiye’nin iyi yönetilemediğini dillendiriyor. İktidarın çaresizliği bizi erken seçime sürüklüyor. Bu seçim onların son seçimi olacak. Bunun için kâhin olmaya ve kamuoyu araştırmalarına gerek yok. Sokaktaki vatandaşı dinleyin yeter. Şuanda yükselen feryatların çok daha fazlasını Kasım ayından sonra hissedeceksiniz. Doğalgaz, elektrik zammı, pazardaki pahalılık insanların nefesini kesecek. İnsanların sabırları bitecek” diye konuştu.

Hükümetin görevi fındık politikası belirlemek

Hükümetin görevinin fiyat açıklamak değil bir fındık politikası belirlemek olduğunu dile getiren Türkkan; “Düzce’de en önemli mağduriyetlerden bir tanesi fındık. Hükümet fındıkta bir taban fiyatı belirledi. Fakat üreticiyi tüccarın kucağına itip geri döndü. Fiyat 13 TL’ye düştü. Hükümetin yapması gereken sadece fiyat açıklamak değil, doğru bir fındık politikası belirlemek” şeklinde açıklama yaptı.  

Salgın hastalık riski doğabilir

Lütfü Türkkan, sel felaketinin yaşandığı köylerdeki molozların bir an önce kaldırılması gerektiğini, ayrıca kanalizasyon ve içmesuyu hatlarının rehabilite edilmemesi halinde salgın hastalıkların baş gösterebileceğini ifade etti. Selzedeler için sağlanan KOSGEB desteğinin de tüm Düzce’yi kapsaması gerektiğinin altını çizen Türkkan şöyle devam etti: “Kamuoyu sel felaketinin ardından yapılan zarar tespiti konusunda bilgilendirilmeli. Afetten etkilenen köylerde ciddi anlamda molozlar var. Bunların bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Kış geliyor. Kanilizasyon alt yapısının hızlandırılması gerekiyor. Düzce’yi Akçakoca’ya bağlayan yolun bir an önce kalıcı olarak yapılması gerekiyor. Kanalizasyon şebekesiyle içme suyu şebekesi iyi bir şekilde rahabilite edilmediği takdirde salgın hastalıkların ortaya çıkma tehlikesi var. Bu konuda bir an once önlem alınmalı. Sel mağdurlarına KOSGEB desteği verildi. Bu desteğin Düzce esnafının tamamını kapsaması gerekiyor” şeklinde açıklama yaptı. 

Basın toplantısının ardından ekip yardım malzemelerini dağıtmak üzere selin yaşandığı köylere hareket etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.