Her Kazmada Tarih Fışkırıyor

Her Kazmada Tarih Fışkırıyor

Düzce’de her metresinden tarih fışkıran antik kazı alanına iş adamları çıkartma yaptı.


Düzce’de kazıların devam ettiği Prusias Ad Hypium antik tiyatro kalıntılarında her geçen gün bulunan çeşitli eserler kentte heyecan uyandırıyor. Yapılan kazılarda son olarak ise Apollon heykeli bulundu. MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı Vefa Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, antik şehirdeki kazıları yerinde inceledi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü bölgede yapılması planlanan projeler hakkında da heyete bilgi verdi.


Gezi sonrası açıklama yapan Vefa Pehlivan, "İlimizin Konuralp yerleşkesinde milattan öncesine dayanan tarihinin gün ışığına çıkarıldığı Prusias ad Hypium Antik Kentini ziyaret ettik. Düzce Belediyemizin yaptığı kazı çalışmalarında bulunan Apollon heykelinin önemi hakkında ve yapılan kazı çalışmaları hakkında Beledi Başkanı Faruk Özlü ile bilgi alışverişinde bulunduk. Nazik misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
25.08.2022
09:04

Dünyanın gözdesi olma yolunda gayretlaeriniz için teşekkürler sayın başkan...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,76
REFİK BAHRAM
24.08.2022
18:18

BÖYLE ALANLAR TÜRKİYE SİT ALANI OLUR YAPIŞLAŞMA OLMAZ BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKTIRILMAZ DAHA ÇOK ÇIKAR KANIMCA KASABA ÜSKÜBÜ KOMPLE İMARA KAPATILMALIDIR ŞEHİR VE BİNALAR KALDIRILMALIDIR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%64,80
sts


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.