Bilsem Resim Öğretmeni 310 Sanatçı Arasına Girdi

Bilsem Resim Öğretmeni 310 Sanatçı Arasına Girdi

Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Resim Öğretmeni Cevher Gözmen Çetin yaptığı sulu boya resimle Arnavutluk’ta düzenlenecek olan bienale katılma şansı yakalayan 310 sanatçı içerisine girerek Düzce’ye ve Türkiye’ye büyük gurur yaşattı.

Arnavutluk Kültür Bakanlığı ve Tiran Belediyesi himayesinde, “HALÂ HAYAT” temalı "Tiran Uluslararası Suluboya Bienali" 4. baskısı, 13-24 Mart 2021 tarihleri arasında 57 ülkeden 310 sanatçının katılımıyla, Arnavutluk’ta Kültür ve Miras Merkezi olan Ulusal Tarih Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan bienale Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Resim Öğretmeni Cevher Gözmen Çetin de katılma şansı yakaladı. Resim sanatçıları için oldukça önemli olan bienale katılma şansı yakalayan Çetin hem Düzce’nin hem de Türkiye’nin gururu oldu.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Resim Öğretmeni Cevher Gözmen Çetin “Uzun zamandır takip ettiğim bir bienaldi. Uluslararası düzenlenen ve büyük bir organizasyondu. Sanatçıların çalışmalarını uzun süre takip ettim ve inceledim. Bu sene 4.sü düzenleniyor. Bende katılmak istedim. Bu sene ki bienalde yerimi aldım” dedi.

Yaprakların yeniden doğuşunu anlattı

Sulu boyayla yaptığı resmi anlatan Çetin “Bienalin teması yeniden yaşamdı. Yaprakların dökülüp yeniden yaşam bulması benim için etkileyiciydi. Buradan esinlenerek dökülen yaprakların için yeni renklerle nasıl doğduğunu anlatmak istediğim bir çalışma oldu. Natürmort çalışmasıydı. Sulu boya tarzında. Arnavutluk’ta yapılan bieanlede uluslararası sulu boya derneği düzenlediği için kabul gören çalışmalar sulu boya üzerindendi. Bende sulu boya  tekniği üzerinden çalıştım. 57 ülkeden 310 çalışma kabul gördü. Bende Türkiye’den katılan sanatçılardan birisiyim” dedi. (duzcesonhaber)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.