Sitenin İstinat Duvarı Çöktü

Sitenin İstinat Duvarı Çöktü

Burhaniye Mahallesi’nde inşaat temel çalışması nedeniyle, inşaatın hemen yanında bulunan sitenin istinat duvarı çöktü.

Olay, Burhaniye Mahallesi Metek Sokak’ta meydana geldi. Bir inşaatın temel kazısı sırasında inşaat alanındaki istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Kader Killioğlu, site ile inşaat alanı arasında Düzce Belediye’sinin projesinde daha önceden bir sokak gözüktüğünü ancak daha sonradan o sokağın bir türlü iptal edildiğini söyledi.

 İnşaatın temel çalışması sırasında hiçbir önlem alınmadığını belirten İstinat duvarı çöken site sakini Kader Killioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sitemizin istinat duvarının yanından bir sokak yolu geçiyordu belediyede görülen projede. Yoldan sonra daha içeriye yapmaları gerekiyordu binayı. Fakat bir şekilde yolu iptal etmiş belediye. Daha sonra istinat duvarımızın dibinden kazılmaya başlandı. Buraya bir inşaat temeli attılar. Temeli atarken de istinat duvarımızın dibinden hiçbir önlem alınmadan dümdüz kepçeyle kazılmış. Kazılmanın sonucunda da gördüğünüz gibi hiçbir önlem alınmadığı için istinat duvarımız çöktü. Burada bizim çocuklarımız da oynuyor olabilirdi, duvara yaslanıyor olabilirdi. Yetkililerin bu işe bir çözüm bulmasını, gerekirse bu yolun tekrardan açılmasını, bu apartmanlar arasında hükümetimizin ve Düzce’ye gelen yetkililerimizin de binalar arasında mesafe olması gerektiğini hatta kat sayılarının da düşük olması gerektiğini daha önce söylemişlerdi. Ama görüyoruz ki hiçbir önlem alınmadan direkt istinat duvarımızın dibinden bir temel başladı ve devam ediyor. daha kötü olaylara sebebiyet vermemesi için belediyemizin bu işe bir çare bulmasını istiyoruz.”

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
5.09.2020
17:42

Siteyle yeni yapılan temel arasında duvarı çöken sitenin araç yolu var. Hani iki bina arası 1.5 mètre mesafe. Iş büyüklerin işine gelince herşey hallolur. Biz yapsak çoktan inşaat durmuş yıkılmıştı. Ye kürküm ye. Umarım sitedeki o binalara zarar gelmez. Allah korusun. Arkasına düşülmez ama gereken yapılmalı.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,61
Site eski sakini


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.