Azade Ay Avukatlar İçin Kolları Sıvadı

Azade Ay Avukatlar İçin Kolları Sıvadı

4 yıllık baro başkanlığı döneminde kadın ve çocuk haklarının yanı sıra avukatlık mesleğindeki sorunların giderilmesi için çaba gösteren Av. Azade Ay, Düzce Baro Başkanlığı seçimleri öncesinde açıklamalarda bulundu. Yeniden başkan seçilmesi halinde avukat meslektaşlarının haklarının korunması için Avukat Hakları Merkezini hayata geçireceğini söyleyen Ay, aynı zamanda yine maddi sıkıntı yaşayan meslektaşları için de bir yardım fonu kuracağını da sözlerine ekledi.

Düzce Barosu Başkanlık Seçimi öncesinde çalışmalar yürüten Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkanlık döneminde hayata geçiremediği 2 projenin olduğunu ifade eden Başkan Ay, başkanlık dönemi boyunca avukatlık mesleğinin haklarını her daim savunduğunu dile getirdi.

Ekim ayının ilk haftasında yapılması beklenen Düzce Barosu Başkanlık Seçimleri yaklaşırken başkan adayları da çalışmalarına hız verdi. Mevcut Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay da başkanlığa yeniden aday olacağını duyurmuştu. Bu kapsamda yürütülen seçim çalışmaları ve 4 yıllık süreçte gerçekleştirdiği çalışmaları açıklayan Baro Başkan Av. Azade Ay, “Hukuku üstün kılmak, adil yargılanmayı üstün kılmak, herkesin buna inanması ve özveriyle çalışması için aday oldum” dedi.

“Mesleğimizle ilgili ciddi sorunlarımız var”

Avukatlık mesleği sorunlarının öncelikli olduğunu ifade eden Baro Başkanı Ay, laik hukuk devletini de savunmanın yine aynı şekilde avukatların boynunun borcu olduğunu söyledi. Demokratik toplumda yaşama arzusu olması sebebiyle seçimlere yeniden aday olduğunu belirten Baro Başkanı Ay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçim çalışması demeyelim ama kurulu katılacak herkese yapacaklarımızı anlatıyoruz. Bu dönem aday olmamın nedeni demokratik toplumda yaşama arzumun devam etmesi. Şu anda barolarla ilgili sıkıntılar var, mesleğimizle ilgili ciddi sorunlarımız var. Bu yöndeki çalışmalarımızı zaten devam ettiriyorum. Takdir edersiniz ki şu an avukatlık mesleğine ciddi anlamda bir saldırı var ve avukatlık mesleğinin bu tehditleri atlatması gerekir. Buna layık demokratik hukuk devleti ilkesini birebir benimsemek gerekir. Cumhuriyetin bütün kurumlarının işlevsel hale getirilmesi gerekir. Hukuku üstün kılmak, adil yargılanmayı üstün kılmak, herkesin buna inanması ve özveriyle çalışması için aday oldum. Çalışmalarımız bugüne kadar hep bunun için oldu. Yine aynı şekilde meslek sorunlarımız öncelikli ama demokratik, laik hukuk devletini de savunmakta bizim avukatlarımızın boynunun borcudur. Özellikle kadın avukatların boynunun borcudur. Her şeyden her düşünceden bağımsız olarak.”

Avukatlar yardım fonu ve avukat hakları merkezi hayata geçirilecek

Hayata geçirmek istediği projelere konuşmasında yer veren Av. Azade Ay, şöyle konuştu:

“Bu dönemde yapamadığım iki tane şeyim kaldı. Birincisi avukat hakları merkezi istiyorum Baromuza. Etkin çalışacak Avukat Hakları Merkezi ve bir de yardımlaşma fonu yapmayı istiyorum. Meslekte ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan arkadaşlar için bir sandık, bir fon kurmak istiyorum. Pandemi döneminde gördük ki bazı arkadaşlarımız ofislerini açamadı, ofislerde çalışanlar maaşlarını alamadı. Kısa çalışma ödenekleri zamanında ödenmedi. Mali yönden avukatlar çok zorlandı. Özellikle genç meslektaşlarım çok zorlandı. Aslında pandemi gelmeden önce bunu ben çok istemiştim. Ancak yapamadık, bunu hayata geçiremedik. Oluşumu ile ilgili yapılışı ile ilgili konuları bilemedik. Ama pandemiden sonra artık buna hazırım. Eğer genel kurulumuz bu göreve beni yeniden layık görürse avukatların sorunlarının ele alındığı, avukatların müvekkillerine ve vatandaşlara karşı daha rahat çalışa ortamının sağlandığı avukat hakları merkezi kurmak istiyorum. İkinci olarak ta avukatların mali sorunlarının ortadan kaldırıldığı özellikle genç meslektaşlarımın varoluş savaşında destekleyecek bir fon kurulmasını Düzce Barosu bünyesinde kurulmasını istiyorum. Ne kadar yapabilirim bilmiyorum ama bu iki hedefim var.

4 yılda yaptığım çalışmalar çok özveriyle oldu. Genel kurulun saygıdeğer üyeleri bana çok destek oldu. Merkezlerde çalışan, komisyonlarda çalışan, komisyonlarda görev almayıp bana destek veren meslektaşlarıma da teşekkür ederim. İyi ki yanımdalar iyi ki benimle beraberler. Onların desteği ile birçok şeyi yapabildim. Manevi destek verdiler, acılarımı, sevinçlerimi paylaştım. Beni hiç yalnız bırakmadılar. O nedenle onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Aynı destekle sahip çıkacaklarına da eminim.”

“Ben kendi doğrularıma inanan bir insanım”

Yaptığı açıklamalarla zaman zaman basın gündemine oturan Av. Azade Ay, kendi doğrularını hedef alarak her daim kadınların ve çocukların hakları için mücadele verdiğini ve vermeye de devam edeceğini belirterek son olarak şunları söyledi:

“Zaman zaman yaptığı açıklamalarla tepkilerin hedefi de olan Azade Ay, “Eleştiriler tabiî ki de olacaktır. Ancak şu bilinmelidir ki benim siyasi görüşüm şu partim bu partim olmadı. Ben demokratik hakların kullanımına baktım. Adil yargılanmanın olmasını, hukuk devletinin bütün kurumlarıyla işlevsellik kazanmasını istiyorum. Vatandaşların hakları benim için çok özel, kutsal. Onların haklarını savunmak istiyorum. Yaptığım bütün çalışmalar aslında bu 4 parametre üzerine kurulu. Bunu herkes bilsin. Eleştiri tabiî ki de olacak. Hakaret vari eleştirilerde yaptılar. Tabi bu da insanların kendi görüşü. Kötü söz sahibine yakışır diyorum hep. Önceleri çok üzüldüğün noktalar olmuştu. Kırılganlıklarımda olmuştu. İnsan doğru bildiği işi yaparsa kırıcılıkta biraz daha azalıyor. Ben kendi doğrularıma inanan bir insanım. Mesleğime aşık bir insanım. Mesleğim nasıl ileri gider, insanların hakları nasıl savunulur, Şiddet mağduru kadınlar, cinsel istismara uğrayan çocuklara çok destek olmak istiyorum. Bunun için bir merkez kurduk ve bu merkez faal olarak çalışıyor. Hukuk Fakültesi öğrencileri mesleklerine iyi adapte olabilmesi için mesleğe hazırlanabilsinler diye staj eğitim merkezi kurduk. Orası faal bir şekilde çalışıyor.”

Ekim ayının ilk haftasında yapılması planlanan Baro Başkanlığı Seçimlerinde kulislerde konuşulanlara göre, Av. Taner Çakır, Av. Azade Ay ve Av. İbrahim Kırıkçı'nın başkanlık için yarışacağı konuşuluyor.

Haber: H. DURNA - S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.