Zaten Romalılar Da Düzceliler Çöpe Atsın Diye Yapmışlar

Zaten Romalılar Da Düzceliler Çöpe Atsın Diye Yapmışlar

Millattan önce 3. yüzyıla kadar uzanan tarihi ile Düzce’de tarihe ışık tutması için çalışmalar başlatılırken, tarihe ışık tutacak tarihi kalıntılara ise sahip çıkılmıyor. Namık Kemal İlkokulu tarihi boyunca okulun bahçesinde bulunan 2 sütun başı sahip çıkılmayı bekliyor.

Tarihi milattan önce 3. yüzyıla kadar uzanan Prusias ad Hypium Antik Kenti’ne, karadeniz’in tek antik tiyatrosuna ev sahipliği yapan Düzce’de tarihin gün yüzüne çıkartılması için Düzce Belediyesi girişimleri ile çalışmalar başlatıldı. Arkeologlar, Konuraplte’ki tarihi kalıntılarda milim milim tarihin gün yüzüne çıkartılması için çalışmalar yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise verdiği desteklerle Düzce’nin Dünya’ya ışık tutacak tarihi için çalışma yapıyor. Ancak, hem belediye hem bakanlık çalışma yaparken tarihe ışık tutacak kalıntılar, okul inşaatlarının hafriyat atıkları arasında heba oluyor.

Hafriyat atıkları arasında 2 sütun başı

Namık Kemal İlkokulu bahçesinde bulunan ve okul tarihi boyunca da bahçesinde öğrenciler için bulundurulan sütun başları, okulun yıkılması ile birlikte hafriyat atıkları arasında kaldı. Başka illerde çıkınca müzelere kaldırılıp, gezmeye gelen tarih meraklılarına sergilenen sütun başları okul hafriyatı içinde çöplüğe atılacağı zamanı bekliyor. Çevredeki esnafları Kültür Müdürlüğü’ne yaptığı “Sütun başları tahrip oluyor, bunlar incelensin” talebine karşılık “Ekiplerimiz gelecek” denilen başvurular geri çevrilirken, henüz inceleme için ne gelen olmuş ne de inceleyen.

Yetkiler ne zaman harekete geçecek

Başvuru yaparak, incelenmesi yetkililere haber veren vatandaşlar 2 sütun başı için yetkililerin ne zaman harekete geçeceğini merakla bekliyor.

Haber: M. İBRAHİMOĞLU-S.AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
12.07.2020
22:14

Şaka mı bu haber

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,77
Erol Cenk
12.07.2020
22:13

bu nasıl bir sorumsuzluk örneğidir yetkililer nerede

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,31
Namık Kemal
12.07.2020
22:11

Bir tarih yok oluyor Vali bey lütfen el atın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,34
Vali be y lütfen el atın
12.07.2020
22:10

Kaç gündür hiç bir yetkilinin bir açıklaması yok Düğzce bu kadar mı sahipsiz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,22
YAZIK DÜZCEYE
10.07.2020
16:39

YAZIKLAR OLSUN, BİNLERCE KERE YAZIKLAR OLSUN, YA BU NASIL BİR BAĞNAZLIK, CAHİLLİKTİR ANLAMIYORUM, BEĞENMEDİĞİMİZ, TENZİH EDERİM " GAVUR " DEDİĞİMİZ AVRUPA VEYA DİĞER HRİSTİYAN ÜLKELERİNDE ADAMLAR BİR KAĞIT PARÇASINI DAHİ ZEDELENMİŞSE ONARIYORLAR Kİ GELECEK NESİL ASLININ İYİ BİLSİN DİYE, BİZİM CAHİL KAFALI ÇOK BİLMİŞLER GİBİ BÖYLE MOLOZLARIN ARASINA ATMAZLAR, SORUMLUSU KİMSE MEVKİSİNE, YETKİSİNE BAKMADAN CEZALANDIRILMALIDIR. ÇOK YAZIK.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,85
SORUMLULARI CEZALANDIRILMALI


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.