Düzce’de Vatandaşlar Ne İstiyor?

Düzce’de Vatandaşlar Ne İstiyor?

Düzce Belediyesi tarafından yapımına başlanan Millet Bahçesi projesi vatandaşlardan tam not aldı. Şehirde park ve bahçelerin daha fazla olmasını beklediklerini belirten vatandaşlar, Düzce’nin potansiyeline yakışır çalışmalarında yapılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Düzce TV haber ekibi sokağın nabzını sizler için tuttu. Yapımına başlanan Millet Bahçesi vatandaşlardan tam not alırken, doğa turizminde potansiyeli bulunan Düzce’de kamp ve mesire alanlarının sayısının ise yetersiz olduğu ifade edildi.

“Doğamız var ama biz yararlanamıyoruz”

Düzce’nin doğa turizminde potansiyele sahip olduğunu ancak bu yönde çalışma yapılmadığının altını çizen Recep Kısa, şöyle konuştu:

“Projelerle ilgili sanırım belediye 2 yıldır çalışmalar gerçekleştiriyor. Ulaşım olsun, Düzce stadı olsun, parklar olsun… Faruk Bey’in bu işlerin üstesinden geleceğine inanıyorum. Biz sanayici kesim olarak Düzce için hafta sonu ailelerimizle vakit geçirebileceğimiz piknik alanları, göletler, balık tutma yerleri, çocuklar için eğlence alanları istiyoruz. Doğa ile iç içe olabilmek için kamp alanı olabilir yine hizmet olarak. Sadece Akçakoca’yla olmuyor. Doğa alanlarına yatırım yapılmasını istiyoruz. Mesela Bolu’da Gölcük, Abant, Seben gibi parklar var. ama bizim Düzce’ye baktığımız zaman gidebileceğimiz Samandere Şelalesi var ama o da küçük. Bize balıkçılar ve doğacılar olarak böyle yerler lazım. Mesela biz Ankara’ya ve Bolu’ya gittiğimiz zaman ilk gelen soru Düzce’de bu alanların neden olmadığı. Bizde Düzce’de yatırım amaçlı bunlar yapılmadı diyoruz. Bizim de doğamız var. Doğamız var ama biz yararlanamıyoruz. Önemli olan yetkililerden bunu istiyoruz. Biz doğamızı neden kullanamıyoruz. Doğamızı kullanmamız lazım. Vatandaşa yapılan hizmet geleceğe yatırımdır.   Bu yüzden herkes elini taşın altına koymalı, bir şeyler yapmalı.”

“Geçiş yolu kalmadı”

Yapılan çalışmalar nedeniyle yolların kapatılmasını doğru bulmadığını belirten Cemal Toramanoğlu şunları söyledi:

“Düzce’de yapılan çalışmaları hiç iyi bulmuyorum. Şuraya baksana buradan geçemiyoruz kapadılar her yeri. Bankaya gidemiyorum. Bir geçiş yolu yapar insan. Tamam park yapılıyor çok güzel de oraya araba çekilmiyor buraya çekilmiyor. Bir tane araba park edilecek yer var o da uzakta kalıyor. Millet bahçesini de olunca görürüz nasıl olacağını.”

Düzce’de gençler için park ve bahçelerin yapılmasını istediğini ifade eden Sinan Arabacı şöyle konuştu:

“Ben Düzce’de yapılan çalışmaları beğeniyorum. Biz yaşlandık artık kendimiz için değil de gençlerimiz için rahatça vakit geçirebilecekleri parklar bahçeler yapılırsa daha güzel olur.”

“Trafiğin rahatlatılması gerekiyor”

Düzce’de trafiğin rahatlatılması gerektiğini söyleyen Turgay Çelik şu ifadelerde bulundu:

“Düzce’nin büyükşehir gibi olmasını bekliyoruz. Eskiden mesela tramvay vardı. Şimdi yok. Yapılan her şey Düzce’ye masraf niteliğinde geri çevriliyor. Daha kaliteli bir hizmet verilmesi lazım. Her belediye başkanı bir şey yapmaya çalışıyor. Trafiğin rahatlatılması gerekiyor. Millet bahçesinin de güzel olacağına inanıyorum.”

Haber: H. DURNA - E. BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.